Hocam arkadaş PHP dosyası çalıştırmayı istemiş sen Python çalıştırmayı anlatıyorsun. Wampserver gibi xampp gibi lokal sunucu kurulması lazım. Ben şahsen wampserver kullanıyorum. Wampserver kurduktan sonra yazdığın dosyayı www/ klasörüne atman lazım. Daha sonra Wampserver'ı başlat ve tarayıcına localhost/index.php (veya dosyanın adı her neyse) yaz.
Hocam arkadaş PHP dosyası çalıştırmayı istemiş sen Python çalıştırmayı anlatıyorsun. Wampserver gibi xampp gibi lokal sunucu kurulması lazım. Ben şahsen wampserver kullanıyorum. Wampserver kurduktan sonra yazdığın dosyayı www/ klasörüne atman lazım. Daha sonra Wampserver'ı başlat ve tarayıcına localhost/index.php (veya dosyanın adı her neyse) yaz.
Php web programlamaya giriş için çok öneriliyor da işte bu baştaki kurulum sürecinden bile aslında soğutabiliyor biraz kendinden. Python olsa .py olarak kaydedip tıklayıp çalıştıracaktı .
Php nin son sürümünde dahili geliştirici sunucusu da var. Xampp Wamp kurmadan php dosyasının olduğu klasöre girip
php -S localhost:8000
komutuyla da php sunucu başlatılabilir. Php windows installerdan kurunca php komutu python gibi komut satırına gelmesi lazım.