PHP Giriş yapmış olan üyeye yetki verme

David M. Boren

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
ben bir telefon rehberi uygulaması yapıyorum.
Uygulamanın linki burada indirip inceleyebilirsiniz.
İndirdikten sonra veri tabanını localhosta kurup, localhost/login/register şeklinde girerseniz üye olacaksınız,
giriş yap butonuna tıklayınca giriş sayfası gelecek ve giriş yapacaksınız. Ama şöyle bir sorun var. Bu neticede bir telefon rehberi uygulaması, kimse kimsenin rehberini görmemeli Telefon ekle sayfasını yaptım şimdilik ama o bile doğru değil. Ben istiyorum ki, sadece o anki giriş yapmış olan üye kendi rehberine numara eklesin, o anki giriş yapmış olan üye kendi rehberinden numara silsin, o anki giriş yapmış olan üye kendi rehberindekine numarayı güncellesin, o anki giriş yapmış olan üye kendi rehberindeki numaraları listelesin; başkası göremesin onun verilerini.
Bir de üyenin bir link yapısı olmalı illa ki, örneğin /login/user/kullaniciadi/rehber/kisi-49 gibi bu link yapısını nasıl elde edebilirim?

Şimdiden teşekkürler....

Şöyle bir işlem izleyebilirsiniz. Sistemi hafiften inceledim ve DB yapısında kayıt edilen numaralar kısmında kayıt eden kişi diye birini göremedim. Böylece "telephone_directory" tablosuna ekleyen diye bir tablo başlığı ekleyin ve buna ekleyen kişileri PHP'den kullanıcı adını kaydettirin geçerli kişinin. Daha sonra link için şunu diyebilirim, bir PHP dosyası yazarsınız bunu da htaccess ile o hale getirebilirsiniz. O dosyanın içeriği de "telephone_directory" veri girişlerini okur ve id ile gelen GET verisini linke örnek olarak "?kisi=55" tarzında istekler ile isteyebilir bunu daha sonra htaccess ile düzeltebilirsiniz.

Şöyle bir işlem izleyebilirsiniz. Sistemi hafiften inceledim ve DB yapısında kayıt edilen numaralar kısmında kayıt eden kişi diye birini göremedim. Böylece "telephone_directory" tablosuna ekleyen diye bir tablo başlığı ekleyin ve buna ekleyen kişileri PHP'den kullanıcı adını kaydettirin geçerli kişinin. Daha sonra link için şunu diyebilirim, bir PHP dosyası yazarsınız bunu da htaccess ile o hale getirebilirsiniz. O dosyanın içeriği de "telephone_directory" veri girişlerini okur ve id ile gelen GET verisini linke örnek olarak "?kisi=55" tarzında istekler ile isteyebilir bunu daha sonra htaccess ile düzeltebilirsiniz.

Dediklerinizi yaptımi telephone_directory tablosuna td_as alanından sonra td_ekleyen alanını ekledim. Yine örnekteki gibi hidden bir inputun valuesine session olarak üyenin o üyenin epostasını attım,bunu da veri tabanındaki ed_ekleyen alanına eklettim. Bu seferde şöyle bir sorun çıktı..

Warning: PDOStatement::execute(): SQLSTATE[HY093]: Invalid parameter number: number of bound variables does not match number of tokens in C:\xampp\htdocs\login\pages\detail\user_detail.php on line 172

Bunun ne olduğunu anlamadım, ilk defa böyle bir hata alıyorum.

Sanırım dikkatinizden kaçmış. "td_ekleyen" kısmı "td_ekleyen=?" şeklinde olacaktı.
PHP:
$query = $db->prepare("INSERT INTO telephone_directory SET
                                        td_as=?,
                                        td_ekleyen,  
                                        td_dt=?,
                                        td_sehir=?,
                                        td_cinsiyet=?,
                                        td_tn=?
                                        ");

Teşekkür ederim, evet o satırda hata vardı düzelttim. Ama yine amacıma ulaşamadım :/
Her üye olan kişi benim kendi üyeliğimden eklediğim Telefonu telefon listele bölümünde görüyor. nereye nasıl bir kod eklemeliyim, bir türlü çözemedim!

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı