PHP Giriş yapmış olan üyeye yetki verme

Bütün sonuçları yazdırdığınız SQL sorgusuna şunu ekleyin:
Kod:
WHERE td_ekleyen = '{$_SESSION["register_eposta"]}'

Tamamdır, bu sorunda düzeldi, ama şimdide daha ilginç bir sorun var. Numara bir kere bir üye tarafından eklenince, o eklenen numara başka bir üye tarafından eklenmiyor. Bu nasıl yapılabilir?

Son düzenleme:
Kodlar arasında bunu "if" döngüsü içerisinde kontrol etmişsiniz zaten?
"$islem2" değişkeni altında.

HTML:
<div class="alert alert-danger error" role="alert">[/U][/U]

<h4>Böyle bir numara zaten var!</h4>
                        <p>Lütfen farklı değerler girerek tekrar deneyiniz...</p>
                    </div>

bu kodların bulunduğu alanı kaldırsam bu seferde giriş yapmış olan kullanıcı aynı numarayı bir daha ekleyebilecek.

Evet, dikkatim dağınık biraz bugün kusura bakmayın. Meşgulüm baya mantıklı düşünemiyorum. O sorgunun "sorgu2" değişkeninin içerisindeki sorgunun sonuna aşağıdaki kodu eklemeyi deneyin.
Kod:
AND td_ekleyen = '{$_SESSION["register_eposta"]}
Bu iş görmezse sorgu2'nin "execute" kısmına da ekleyebilirsiniz. Sonucu paylaşın, biraz geç dönebilirim, işlerim var da.

Evet, dikkatim dağınık biraz bugün kusura bakmayın. Meşgulüm baya mantıklı düşünemiyorum. O sorgunun "sorgu2" değişkeninin içerisindeki sorgunun sonuna aşağıdaki kodu eklemeyi deneyin.
Kod:
AND td_ekleyen = '{$_SESSION["register_eposta"]}
Bu iş görmezse sorgu2'nin "execute" kısmına da ekleyebilirsiniz. Sonucu paylaşın, biraz geç dönebilirim, işlerim var da.

Çok çok teşekkür ediyorum. Sizleri de uğraştırdım, siz benim kusruma bakmayın. Büttün sorunlar çözüldü tam istediğim gibi oldu. Bu arada link yapısı demiştim ama tablar arası geçiş olduğundan sanırım buna çok da gerek yok silmek ve güncellemek içinde listeleme yapmak zorundayım neticede kisi detay sayfası olmadığı sürece ki yapmaya pek niyetim yok, link sistemine gerek olamayacaktır.
Tekrardan teşekkürler...

Nasıl isterseniz. Rica ederim, herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız konuya yazınız veya yeni bir konuda etiketlemeniz yeterli. Yeni bir Android uygulaması projesinde çalıştığım için yoğunluktan açıkçası kafam almıyor bazı şeyleri ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ek olarak preg_match ile telefon numarası yapısını falan kontrol etmeyi unutmayın, yoksa kötü sonuçlar doğurabilir. Bunu her veri için yaparsanız fena olmaz.

Nasıl isterseniz. Rica ederim, herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız konuya yazınız veya yeni bir konuda etiketlemeniz yeterli. Yeni bir Android uygulaması projesinde çalıştığım için yoğunluktan açıkçası kafam almıyor bazı şeyleri ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ek olarak preg_match ile telefon numarası yapısını falan kontrol etmeyi unutmayın, yoksa kötü sonuçlar doğurabilir. Bunu her veri için yaparsanız fena olmaz.

Tekrardan merhabalar,
Verileri listeledim bir sorun yok, ama
listelemiş olduğum veriler arasında
  • Ad soyad
  • Doğum tarihi GÜN AY YIL yerine YIL AY GÜN yazıyor çünkü DB'ye o şekilde kaydedildi
  • Şehir Şehrin id si yani plakası yazıyor. Burada şehrin adı yazmalı.
  • Cinsiyeti valuesini "Kadin" yerine Kadın verdim ki sorun çıkmasın diye bu sorun olur mu?
  • Telefon Numarası
alanları mevcut. sorun olan veya sorun olacağını düşündüğüm yerleri kırmızıyla yazdım!
Bir de bu telefon ekle butonu click olunca sayfayı refresh etmem lazım bunu header("Location: user");
şeklinde mi vereceğim vereceksem nereye vereceğim. Yok olmuyorsa işimiz jQuery'yemi kaldı?

Bahsettiğiniz şeyler listeleme sayfasında karşılaştığınız sorun mu? Tam anlayamadım. Telefon ekle kısmını da sanırım farklı bir sayfada açmak istiyorsunuz? Daha açıklayıcı olabilir misiniz? Tam anlayamadım sorununuzu. Ek olarak o verilerin value'sini öğeyi denetle veya curl işlemi ile kandırılıp farklı veriler yollanabilir. Örneğin cinsiyeti yerine ben saçma kelimeler yazıp yollayabilirim, bunu da sorgulamadan direk DB'ye kaydeder, haliyle kontrolleri yapmanız açıkçası bilişim hayatında gerekli bir konu.

Bahsettiğiniz şeyler listeleme sayfasında karşılaştığınız sorun mu? Tam anlayamadım. Telefon ekle kısmını da sanırım farklı bir sayfada açmak istiyorsunuz? Daha açıklayıcı olabilir misiniz? Tam anlayamadım sorununuzu. Ek olarak o verilerin value'sini öğeyi denetle veya curl işlemi ile kandırılıp farklı veriler yollanabilir. Örneğin cinsiyeti yerine ben saçma kelimeler yazıp yollayabilirim, bunu da sorgulamadan direk DB'ye kaydeder, haliyle kontrolleri yapmanız açıkçası bilişim hayatında gerekli bir konu.

Evet Telefon listele tabında çıkan sorunlar. Hayır telefon ekleyi farklı sayfada açmayacağım. Amacım şu. Telefon ekle tabında eklenen Doğum Tarihi alanı veri tabanına tersten kadolunca listeleme sayfasında da tersten gözükütor. GÜN AY YIL şeklinde gözükmeli listeleme sayfasında. Şehir alanındada select option yapısıyla veri tabanından çektim şehirleri de optionların valuesinde iller_id olunca haliyle listeleme sayfasında td_sehir i ekrana basınca plaka kaydolduğu için DB'ye onu çekiyor, ben şehrin plakasını değil ismini çektirmek istiyorum.
Ekleme işlemi bitincede sayfa refresh olmalı ki yeni veriler telefon listele tabında gözüksün. bu refresh kodunu PHP demi yapacağım yoksa jQuery de click function mı yazacağım?

POST etme işlemini AJAX ile yaparsanız JS ile halletmek mümkün. Fakat PHP ile yapacağım diyorsanız header kodunu kullanabilirsiniz.
PHP:
header("Location: http://localhost");

Ek olarak gün ay tarihi olarak input'u kontrol ettim ve şöyle bir sonuca vardım, aşağıdaki kod ile gelen POST verisini düzenleyin.
PHP:
$veri = trim($_POST["td_dt"]); // 2016-11-09
$zaman = new DateTime($veri);
echo $zaman->format('d.m.Y'); // 09.11.2016
echo $zaman->format('d-m-Y'); // 09-11-2016
Tavsiyem d-m-Y formatını kullanmanız.
Şunları çözün, plaka için de tekrardan yazacağım sonucu belirtince.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı