PHP Veritabanlı Üye Giriş Hatası

burdada "include" sonunda noktalı virgül koymamışsın. bu şekilde hata verebilir. ama if($_POST) diye kontrol ettirmektense formun actionuna "ekle.php?kayit=1" yaz.
kontrolude if($_GET[kayit] == 1 diye kontrol ettir.

Dostum onu yaptım zaten sıkıntı yok, o çalışıyor. Bir de include'u tek bir <?php ?> arasında açıp kapattığım için pekte gerek yok açıkçası noktalı virgüle. Undefined hatasına odaklanalım. :)

Şu şekilde yap.
Kod:
$mail = @$_POST["mail"];
$sifre = @$_POST["sifre"];

if(@$mail == ""){
echo "Boş mail girdisi.";}
elseif(@$sifre==""){
echo "Boş şifre girdisi.";}
else{
//Veritabanına Kayıt Kodları
}

Teşekkürler dostum, yardımların için. Bunu da ekleyeceğim koda. Peki Undefined hatası hakkında bir bilgin var mı acaba?

Son düzenleme:
Oldu, teşekkürler.

Undefined Hata değil o değişkenin boş olduğunu belirten bir uyarıdır.
Form'da bulunan Submit butonuna bir Name ver, mesela Name'i "kaydet" olsun. PHP işlemlerinin başına da şöyle bir şey eklersen kaydet butonuna basmadan if sorgusunun içerisindeki kodları okumayacağı için Undefined uyarısı vermez. $mail = isset($_POST["mail"]); olarak kullanırsan mail kısmı boş olsa da mail kısmına "1" yazar.

Eklenecek Kod:
PHP:
if (isset($_POST["kaydet"])) {

// Kayıt işleminin yapılacağı kodlar

}

Undefined Hata değil o değişkenin boş olduğunu belirten bir uyarıdır.
Form'da bulunan Submit butonuna bir Name ver, mesela Name'i "kaydet" olsun. PHP işlemlerinin başına da şöyle bir şey eklersen kaydet butonuna basmadan if sorgusunun içerisindeki kodları okumayacağı için Undefined uyarısı vermez. $mail = isset($_POST["mail"]); olarak kullanırsan mail kısmı boş olsa da mail kısmına "1" yazar.

Eklenecek Kod:
PHP:
if (isset($_POST["kaydet"])) {

// Kayıt işleminin yapılacağı kodlar

}

Teşekkürler, kodlarım bunlar ;
Bu şekilde giriş yapmaya çalıştığımda, "Giriş Başarısız" hatası alıyorum. Napmalıyım?

Adsız.png

Teşekkürler, kodlarım bunlar ;
Bu şekilde giriş yapmaya çalıştığımda, "Giriş Başarısız" hatası alıyorum. Napmalıyım?

Eki Görüntüle 288137

İf kısmında else süslü parantezleri açılmamış aşağıdaki şekilde deneyin. Ayrıca Header ve $_SESSION'ın çalışması için sayfanın başına veya her sayfa başında çağırdığınız bir dosyaya "ob_start(); ve session_start();" ekleyin.

PHP:
if ($say > 0) {

$_SESSION["mail"] = $mail;
    header("location: index.php");

} else {

echo "Giriş Başarısız.";

}

İf kısmında else süslü parantezleri açılmamış aşağıdaki şekilde deneyin. Ayrıca Header ve $_SESSION'ın çalışması için sayfanın başına veya her sayfa başında çağırdığınız bir dosyaya "ob_start(); ve session_start();" ekleyin.

PHP:
if ($say > 0) {

$_SESSION["mail"] = $mail;
    header("location: index.php");

} else {

echo "Giriş Başarısız.";

}

Maleesef, gene aynı hatayı alıyorum.
Adsız.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı