David M. Boren
Hectopat
Daha fazla
POST etme işlemini AJAX ile yaparsanız JS ile halletmek mümkün. Fakat PHP ile yapacağım diyorsanız header kodunu kullanabilirsiniz.
PHP:header("Location: http://localhost");
Ek olarak gün ay tarihi olarak input'u kontrol ettim ve şöyle bir sonuca vardım, aşağıdaki kod ile gelen POST verisini düzenleyin.
Tavsiyem d-m-Y formatını kullanmanız.PHP:$veri = trim($_POST["td_dt"]); // 2016-11-09 $zaman = new DateTime($veri); echo $zaman->format('d.m.Y'); // 09.11.2016 echo $zaman->format('d-m-Y'); // 09-11-2016
Şunları çözün, plaka için de tekrardan yazacağım sonucu belirtince.
<td>
<?php
$veri = trim($_POST["td_dt"]);
$zaman = new DateTime($veri);
echo $zaman->format('d-m-Y');
?>
</td>
$td_as = trim($_POST["td_as"]);
$td_ekleyen = trim($_POST["td_ekleyen"]);
$td_dt = trim($_POST["td_dt"]);
$td_dt = new DateTime($td_dt);
$td_dt = $td_dt->format('d-m-Y');
$td_sehir = trim($_POST["td_sehir"]);
$td_cinsiyet = trim($_POST["td_cinsiyet"]);
$td_tn = trim($_POST["td_tn"]);
Böyle olacak, ekleme kısmı...
PHP:$td_as = trim($_POST["td_as"]); $td_ekleyen = trim($_POST["td_ekleyen"]); $td_dt = trim($_POST["td_dt"]); $td_dt = new DateTime($td_dt); $td_dt = $td_dt->format('d-m-Y'); $td_sehir = trim($_POST["td_sehir"]); $td_cinsiyet = trim($_POST["td_cinsiyet"]); $td_tn = trim($_POST["td_tn"]);
Yani kısacası, kaydederken öyle kaydedeceksiniz.
Kodu test etmeden size yazmıyorum. Emin değilim doğru biçimde uyguladığınızdan. Olmadı SQL türünü "varchar" olarak değiştirin.
Kendiniz deneyin: http://codegoril.ga/datetest.php
Test ettiğinizden bir şüphem yok!
Doğru biçimde yazıyorum aslında, ama işin gülünç tarafı VARCHAR yapıncada helen tersten yazıyor DB'ye bu benim doğum tarihi inputum otomatik olarak celendar falan çıkarıyor o tersten yazdırıyor olsa gerek. Şimdi onu iptal emek için uğraşıp tekrar deneyeceğim...
<?php
$sehir = $row["td_sehir"];
$query1 = $db->query( "SELECT iller_id FROM iller WHERE iller_id = '$sehir'" , PDO::FETCH_ASSOC);
if ($query1->rowCount()) {
foreach ($query1 as $row1) {
echo $sehir;
}
}
?>
<?php
$sehir = $row["td_sehir"]; // bunun sayı olan mesela 34 plakası tarzında kabul ediyorum?
$sehirler = $db->query("SELECT iller_baslik FROM iller WHERE iller_id = '{$sehir}'" , PDO::FETCH_ASSOC);
foreach ($sehirler as $row) {
print($row);
}
?>
$td_id = $row["td_id"];
$tn_sil = $db->prepare("DELETE FROM telephone_directory WHERE td_id=?");
$delete = $tn_sil->execute(array(
$td_id
));