PHP Giriş yapmış olan üyeye yetki verme

POST etme işlemini AJAX ile yaparsanız JS ile halletmek mümkün. Fakat PHP ile yapacağım diyorsanız header kodunu kullanabilirsiniz.
PHP:
header("Location: http://localhost");

Ek olarak gün ay tarihi olarak input'u kontrol ettim ve şöyle bir sonuca vardım, aşağıdaki kod ile gelen POST verisini düzenleyin.
PHP:
$veri = trim($_POST["td_dt"]); // 2016-11-09
$zaman = new DateTime($veri);
echo $zaman->format('d.m.Y'); // 09.11.2016
echo $zaman->format('d-m-Y'); // 09-11-2016
Tavsiyem d-m-Y formatını kullanmanız.
Şunları çözün, plaka için de tekrardan yazacağım sonucu belirtince.

Refresh işini refresh meta tagıyla çözdüm.Header işe yaramadı maalesef...
Ek olarak tarih için belirtiğiniz ifadeyi şu şekilde
Kod:
<td>

<?php
                                                $veri = trim($_POST["td_dt"]);
                                                $zaman = new DateTime($veri);

echo $zaman->format('d-m-Y');

?>

</td>
telefon no listeledeki alanda çektirince bugünün tarihini alıyor. DB de date seçmiştim DATETIME olarak değiştirdim sonuç değişmedi...

Böyle olacak, ekleme kısmı...
PHP:
        $td_as = trim($_POST["td_as"]);
        $td_ekleyen = trim($_POST["td_ekleyen"]);
        $td_dt = trim($_POST["td_dt"]);
    $td_dt = new DateTime($td_dt);
    $td_dt = $td_dt->format('d-m-Y');
        $td_sehir = trim($_POST["td_sehir"]);
        $td_cinsiyet = trim($_POST["td_cinsiyet"]);
        $td_tn = trim($_POST["td_tn"]);

Yani kısacası, kaydederken öyle kaydedeceksiniz.

Böyle olacak, ekleme kısmı...
PHP:
        $td_as = trim($_POST["td_as"]);
        $td_ekleyen = trim($_POST["td_ekleyen"]);
        $td_dt = trim($_POST["td_dt"]);
    $td_dt = new DateTime($td_dt);
    $td_dt = $td_dt->format('d-m-Y');
        $td_sehir = trim($_POST["td_sehir"]);
        $td_cinsiyet = trim($_POST["td_cinsiyet"]);
        $td_tn = trim($_POST["td_tn"]);

Yani kısacası, kaydederken öyle kaydedeceksiniz.

Şimdi sadece eklerken ki şekilde denedim. Yine YIL-AY-GÜN şeklinde yazıyor.
Hem çekerken hem eklerken öyle denedim bu seferde bu günün tarihini aldı.

Kodu test etmeden size yazmıyorum. Emin değilim doğru biçimde uyguladığınızdan. Olmadı SQL türünü "varchar" olarak değiştirin.
Kendiniz deneyin: http://codegoril.ga/datetest.php

Test ettiğinizden bir şüphem yok!
Doğru biçimde yazıyorum aslında, ama işin gülünç tarafı VARCHAR yapıncada helen tersten yazıyor DB'ye bu benim doğum tarihi inputum otomatik olarak celendar falan çıkarıyor o tersten yazdırıyor olsa gerek. Şimdi onu iptal emek için uğraşıp tekrar deneyeceğim...

Test ettiğinizden bir şüphem yok!
Doğru biçimde yazıyorum aslında, ama işin gülünç tarafı VARCHAR yapıncada helen tersten yazıyor DB'ye bu benim doğum tarihi inputum otomatik olarak celendar falan çıkarıyor o tersten yazdırıyor olsa gerek. Şimdi onu iptal emek için uğraşıp tekrar deneyeceğim...

Tamamdır sorunu çözdüm inputtan kaynaklanıyormuş VARCHAR şeklinde yapıp öyle kaydettirdim bende napalım artık böyle olsun.

Peki Plaka yazılıyordu şehre onu nasıl düzeltebilirim? @Erkan Çevik

Kusura bakmayın biraz geç döndüm çünkü birkaç işim vardı. Bunu JS ile mi yapmak istersiniz PHP ile mi? Eğer PHP derseniz şöyle yapabilirsiniz. İlk olarak o sayıların çıkış verdiği kısma yani "echo" ile yazdırdığınız değişkenleri bir değişkene sabitleyin daha sonra o id numarası ile SQL sorgusu yapın ve tabloda o id numarasına denk gelen şehir ismini alın, onu ekrana yazdırın. Yapamaz iseniz en geç cumaya kadar yardımcı olmaya çalışırım. Bu hafta baya bir yoğunum o sebepten ancak bu kadar fikir verebiliyorum.

Tekrardan merhabalar @Erkan Çevik, aşağıdaki gibi bir kod yazdım, sizin dediklerinizden yola çıkarak ama maalesef SQL bilgim iyi olmadığı için bir neticeye varamadım, yardımcı olursanız beni çok mutlu ederisiniz.

PHP:
 <?php

$sehir = $row["td_sehir"];

$query1 = $db->query( "SELECT iller_id FROM iller WHERE iller_id = '$sehir'" , PDO::FETCH_ASSOC);
                                                if ($query1->rowCount()) {
                                                    foreach ($query1 as $row1) {

echo $sehir;

}
                                                }
                                                ?>

Şuna bir bakar mısınız? Muhtemelen hata yok gibi fakat gözümden kaçan şeyler olabilir, günün yorgunluğu var.
PHP:
 <?php
        $sehir = $row["td_sehir"]; // bunun sayı olan mesela 34 plakası tarzında kabul ediyorum?
        $sehirler = $db->query("SELECT iller_baslik FROM iller WHERE iller_id = '{$sehir}'" , PDO::FETCH_ASSOC);
        foreach ($sehirler as $row) {
            print($row);
        }
?>

evet kod print $row["iller_baslik"]; deyince çalıştı. Çok teşekkür ediyorum sizlere. Bu yoğunluğunuzda sizleri de uğraştırdım. Kusura bakmayın, hakkınızı helal edin!

Tekrardan merhabalar,
delete ve update işlemleri için GET İLE PARAMETRE ZORUNLU MUDUR? Aşağıda DELETE işlemi için sorunumu belirttim:
Telefon numarasını silmek için önce telefon listele tabını çoğalttım ve verilerin çekildiği yere bir <td> daha ekleyerek sil butonu yerleştirdim, ve şu kodu yazdım.

PHP:
$td_id = $row["td_id"];

$tn_sil = $db->prepare("DELETE FROM telephone_directory WHERE td_id=?");
                                        $delete = $tn_sil->execute(array(
                                            $td_id
                                        ));
$td_id = $_GET["td_id"]; olması gerekiyor normalde. ama ben GET ile bir parametre göndermediğim için $row["td_id"] deyince bütün kayıtları siliyor normal olarak. GET ile parametre göndermeden silme yapmak mümkün müdür? Yoksa mecburen bir sayfaya href verip orada mı işlem yapmak zorundayım? @Erkan Çevik

Şuan aklıma GET ile veriyi almak dışında bir çözüm gelemedi. Örneğin "sil.php" tarzında bir dosya oluşturun ve delete butonlarını bu sayfaya GET yollayacak biçimde yapın. Eğer ki farklı dosyalar olmasın diyorsanız görüntüleme dosyasının içine de silme fonksiyonu ekleyebilirsiniz ki, htaccess ile düzenleme yapmayacaksanız kesinlikle tek bir dosyada yapmanız fena olmaz gibi. Kısacası kendi dosyasının içinde bir silme fonksiyonu yazmanız çok daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı