PHP ile blog yazmak

UnitQuuin

Kilopat
Herkese iyi çalışmalar. Bugün bir hocam bana PHP ile bir blog tarzı site yapmam için 2 hafta süre verdi ve ben henüz PHP'ye dair hiçbir şey bilmiyorum, C dili ve birazcık Python. Oturdum çalışmaya ama Composer ve Laravel'i kurana kadar onlarca hata alıp çöz derken bayağı sıkıldım zaten. Neyse şimdi her şeyi hallettim ama 0'dan başlıyorum. PHP bilen arkadaşlara sorum sizce yetişir mi yetişirse nasıl bir şekilde ilerlemeliyim?

3 haftada peki 🥲.
Yetisebilir. Bol bol vaktini ayirman lazim. Laravel hizli gelistirma on planda tutularak gelistirilmis bir framework. Database management, authorization, cookie management, dynamic content rendering vs direkt icerisine dahil durumda. Senin yapman gereken sey bunlari nasil kullanacagini ogrenmen lazim. Programlama tecrubesi az olan birisi icin bile basit bir blog sayfasi yapacak kadar laravel ogrenmek 1 hafta surmeli asagi yukari. Sonrasinda kalan 1 haftada da yazarsin. Takildigin yerlerde konu ac. Vakit kaybetmeden de ogrenmeye ve gelistirmeye basla.

Yetisebilir. Bol bol vaktini ayirman lazim. Laravel hizli gelistirma on planda tutularak gelistirilmis bir framework. Database management, authorization, cookie management, dynamic content rendering vs direkt icerisine dahil durumda. Senin yapman gereken sey bunlari nasil kullanacagini ogrenmen lazim. Programlama tecrubesi az olan birisi icin bile basit bir blog sayfasi yapacak kadar laravel ogrenmek 1 hafta surmeli asagi yukari. Sonrasinda kalan 1 haftada da yazarsin. Takildigin yerlerde konu ac. Vakit kaybetmeden de ogrenmeye ve gelistirmeye basla.
Teşekkürler hocam şuan laravel ile biraz ilerledim beyaz sayfaya buttonlar ekleyip Routelerini yaptım deneme blog için. Database vs. Dahil olmazsa tasarım kalır. Sizin dediğiniz gibi tasarım kodlamadan daha zor

@UnitQuuin Laravel'in detaylıca docs okursanız hiç bilginiz olmadığı için 1 haftada bitirirsiniz (Tamamen size bağlı). Ben mesela 1 günde sıfırdan rahat yazabilirim tasarım hariç tabi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı