PHP Kullanıcı Adına Göre Ayrı Sayfaya Yönlendirme

Mustafa Ka.

Decapat
Arkadaşlar merhaba, ben yeni PHP'ye başlayan biriyim ve yapmak istediğim şey tam olarak şöyle: Mesela ben Mustafa kullanıcı adı ve şifremle giriş yapınca bana mustafa.php, başka bir kullanıcının adı da Mahmut olsun, Mahmut'ta kullanıcı adı ve şifresini girince mahmut.php'ye yönlendirsin istiyorum.

İnternetten bulduğum kod parçacıklarıyla şu anda altta verdiğim kod çalışmakta fakat doğru bir şekilde login olanı dashboard.php alanına atıyor, ne kadar değiştirsem de etsem de düzeltemedim.

Aşağıdaki kodu biraz değiştirip bunu yapabilirsek memnun olurum çünkü tema paketi kullanıyorum. Sizlere sadece logini kontrol eden kodları gösterdim. Teşekkürler.

[CODE lang="php" title="Kodlama"]<?php
require('db.php');
session_start();

if (isset($_POST['username'])) {
$username = stripslashes($_REQUEST['username']);
$username = mysqli_real_escape_string($con, $username);
$password = stripslashes($_REQUEST['password']);
$password = mysqli_real_escape_string($con, $password);

$query = "SELECT * FROM `users` WHERE username='$username'
AND password='" . md5($password) . "'";
$result = mysqli_query($con, $query) or die(mysql_error());
$rows = mysqli_num_rows($result);

if ($rows == 1) {
$_SESSION['username'] = $username;
// Redirect to user dashboard page
header("Location: dashboard.php");
} else {

echo "<div class='container-login100'>
<h3> <i class='fa fa-address-card-o' aria-hidden='true'></i> Kullanıcı Adı veya Şifre Hatalı </h3> <br>
<h3> <a class='link' href='login.php'> Ana Sayfaya Dönmek İçin Tıklayın</a> </h3>
</div>";
}
} else {
?>[/CODE]

Hocam öyle de çekebilirsiniz fakat veritabanını ağırlaştırabilirsiniz. Şöyle diyeyim tablolama işlemini düşünerek yapmanızı tavsiye ederim. Sürekli değişecek olan verileri ayrı bir tablo oluşturarak da çekebilirsiniz id'sinden.

bu tarz bir sorun yasan baska insanlar icin mantigini anlatalim isme ozel sayfa gibi bir izlenim yaratmak icin htacess kullanilir

oncelikle url maskeleme yaparsiniz bu sayede ahmet.php de olur ahmet de olur farketmez bu sizi bir yere yonlendirmesini isterseniz oda ornek verelim uye.php olsun bu sayede htacsess uzerinden ahmet cagirirsiniz fakat ahmet diye bir alan olmaz o uye.php olur
ciktiniz da
www.xxxx.com/ahmet
olarak cikar
aslinda bu www.xxxx.com/uye.php dir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı