PHP öldü uydurmaları

Keşke sadece bunlar olsa. İsmini vermeyeceğim ama biri geldi dediki: ben oyun yapmak istiyorum. Ama 1 haftada böyle Forest havasında. Güzelce açıkladım olamayacağını. Nereden başlaması gerektiğini de anlattım. Sonra ben hacker olacağım dedi ve hangi programlama dilini öğrenmeliyim, dedi. Ha bir de Linux diye bir şey var onu kurup programlama dilleriyle bir şey yapmak istiyorum, dedi. Tabi gene açıkladım (Linux hariç, pek bilgim yok.) Neyse gene vazgeçti. Yok mu böyle tez zamanda para kazandıracak iş dedi. Tamam dedim kendi kendime. Konuşmayı bırakıp sohbeti kapattım. Yani galiba dediklerini karşılıyor.

Armut pis agzima dus hesabi. Yazik vallahi.
1 Haftada Forest havasinda iyi guldum.

Ölmedi ancak daha iyi alternatifleri çıktıkça kullanımı azalıyor.

Laravel ve Symfony varken PHP ölmez. Anti-pattern dolu kodlar yazıp CodeIgniter gibi spagettiden farksız frameworkleri kullanırlarsa öldü demeleri normal.

Delphi bile tam olmedi. PHP nin oldugunu biz goremeyiz.
Muhtemelen freelance piyasasinda en cok aranan dildir Javascript ile birlikte.

Hiç bir dil ölmez zaman zaman kullanımlarda azalmalar olabilir.Şu sıralar Go dili çok revaçta yarın başkası olur , kurumsal firmalar asp.net ( tıpkı kendi kurumum gibi ).Ne bileyim böyle bir konunun açılmasını bile saçma buluyorum .Yazmayım dedim tutamadım kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…