Çözüldü phpBB Nasıl Hayatta Kaldı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

147472

Kilopat
Makaleler
3
Selam arkadaşlar, phpBB scripti hala nasıl günümüzde diğer forum scriptlerine nazaran ayakta kalmaya başardı? Merak ettiğim için, soruyorum.

Çözüm
Ben en son kullandığımda tam anlamıyla bir işkence idi. Ondan sonra vBulletin'e geçiş yaptık. Epey güzeldi ama güncelleme konusunda sınıfta kalıyorlardı. XenForo geldikten sonra hepsi kumda kale yapabilir.

İnternet sürekli gelişiyor, değişiyor, evrimleşiyor. Facebook bile sürekli güncelleniyor kan kaybetmemek için. Forumlar da bu değişime ayak uydurmazsa kan kaybeder. XenForo şu anda en son teknolojileri uygulayan forum yazılımı.

phpBB o kadar uzun süre güncellenmediki, çoğu kişi terk etti. Bir ara siteleri bile hacklenmişti, inen dosya başka siteden iniyordu. Kaynak: phpBB • [Security] phpBB 3.2.2 Packages Compromised

Bence ayakta kalmasının tek sebebi ücretsiz olması. Bir de son zamanlarda tekrar el attılar. Yoksa XenForo geldikten sonra diğerlerini sildi süpürdü.
Sanılanın aksine kaldı, birkaç büyük forumlar kullanıyor.
Birkaç forum kullanıyor zaten dediğiniz gibi büyük çaplı. Onun dışında yeni ve yükselmekte olan bir forum görmedim phpBB kullanan.

Eskiden hatırlarım çok daha sık kullanılırdı zaten ücretsiz tarafında iyi alternatiflerden biriydi. Xenforo ise daha yeni kurulmuşken vBulletin ücretli tarafında hüküm sürüyordu.

Xenforo geldi hepsini geçti yenilikçi duruşu ile.

Birkaç forum kullanıyor zaten dediğiniz gibi büyük çaplı. Onun dışında yeni ve yükselmekte olan bir forum görmedim phpBB kullanan.

Eskiden hatırlarım çok daha sık kullanılırdı zaten ücretsiz tarafında iyi alternatiflerden biriydi. Xenforo ise daha yeni kurulmuşken vBulletin ücretli tarafında hüküm sürüyordu.

Xenforo geldi hepsini geçti yenilikçi duruşu ile.
Anladım, peki phpBB hala nasıl yaşıyor peki?

Ben en son kullandığımda tam anlamıyla bir işkence idi. Ondan sonra vBulletin'e geçiş yaptık. Epey güzeldi ama güncelleme konusunda sınıfta kalıyorlardı. XenForo geldikten sonra hepsi kumda kale yapabilir.

İnternet sürekli gelişiyor, değişiyor, evrimleşiyor. Facebook bile sürekli güncelleniyor kan kaybetmemek için. Forumlar da bu değişime ayak uydurmazsa kan kaybeder. XenForo şu anda en son teknolojileri uygulayan forum yazılımı.

phpBB o kadar uzun süre güncellenmediki, çoğu kişi terk etti. Bir ara siteleri bile hacklenmişti, inen dosya başka siteden iniyordu. Kaynak: phpBB • [Security] phpBB 3.2.2 Packages Compromised

Bence ayakta kalmasının tek sebebi ücretsiz olması. Bir de son zamanlarda tekrar el attılar. Yoksa XenForo geldikten sonra diğerlerini sildi süpürdü.

Çözüm
Anladım, peki phpBB hala nasıl yaşıyor peki?
Yaşamıyor, yaşamaya çalışıyor sadece gördüğüm.

Yaşıyorsa da son demleri bana kalırsa. Tabi bu benim görüşüm kişiden kişiye değişir.

Hakeza vBulletin de öyle. 8 sendedir aynı sürümde takılı kaldılar.

Aradığım mesaj buydu. Benim de forumum var ve onda VanillaForums kullanıyorum, bir merak ettiğim için açmıştım, çözüldü olarak işaretlenebilir.

Geliştirici ekip tekrar başladı güncellemeye.
Benim merak ettiğim IB, vBulletin için ne yapmaya çalışıyor anlayamıyor insan.

Hatırlarım ben daha üye olmadan biraz önceydi vBulletin 5 ile XenForo arasında gidip geliyordunuz. Sonra karar XenForo yönünde olmuş iyi ki. vBulletin 5 günümüze göre panel olarak gelişmiş olsa da çok iyi bir tecrübe yaşatmıyor. Nereye kadar devam ettirecekler acaba merak ediyorum.

Koca 8 senede ancak 5.6.0 sürümü geldi. Kaç sene daha sürecek acaba kendilerine göre.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı