PHP'den iftara ne kadar kaldığıyla ilgili program için API önerisi

i_gody

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 Ti Super
Amd Ryzen 9 7950x3d
Venom Viper 2x 16GB Ram 7000mhz
msi b650m gaming plus anakart
cpu fanı kule tipi bi soğutucu
2 tane ssd biri 250gb biri 1tb
Arkadaşlar canım sıkıldı ve PHP'den iftara ne kadar kaldığını yazdıran bir program yapayim dedim fakat API bulamadım. Saati çekebileceğim API var mı ya da direkt hazir verseniz ben incelesem zahmet olmazsa? Simdiden teşekkürler.

Arkadaşlar canım sıkıldı ve PHP'den iftara ne kadar kaldığını yazdıran bir program yapayim dedim fakat API bulamadım. Saati çekebileceğim API var mı ya da direkt hazir verseniz ben incelesem zahmet olmazsa? Simdiden teşekkürler.
Python BS4 ve Pandas ile de yaparsın hocam.

API kullanmak bu işlem için gereksiz zahmet ve kaynak kullanımına sebep olacaktır. İmsak vakitlerini elle girebilirsiniz ya da bir site üzerinden hepsini çekip parse ederek önbellekleyebilirsiniz. Böylece gereksiz bir yükten kurtulmuş olursunuz.

Herhangi bir tarih için namaz vakitlerini ver sonrasında şuanki tarihe göre bu vakitleri hesaplayacak bir algoritma kur. Tarihi ve saati de şu an çalışmakta olan işletim sisteminden çek.

Herhangi bir tarih için namaz vakitlerini ver sonrasında şu anki tarihe göre bu vakitleri hesaplayacak bir algoritma kur. Tarihi ve saati de şu an çalışmakta olan işletim sisteminden çek.

Adamın sistemindeki vakit yanlışsa namazı kaçırmış olacak. Bu arada dünya Müslüman birliğinin APIsini kullanma. Namaz vakitleri yanlış.

API kullanmak bu işlem için gereksiz zahmet ve kaynak kullanımına sebep olacaktır. İmsak vakitlerini elle girebilirsiniz ya da bir site üzerinden hepsini çekip parse ederek önbellekleyebilirsiniz. Böylece gereksiz bir yükten kurtulmuş olursunuz.
"API kullanmak bu işlem için gereksiz zahmet ve kaynak kullanımına sebep olacaktır"
Rica etsem aciklayabilir misiniz? Neden?

"bir site üzerinden hepsini çekip parse ederek önbellekleyebilirsiniz"
Bunu kendisi icin yapacaksa evet mantikli olabilir ancak birden fazla sehri eklemek isteyecegi zaman yetersiz kalabilir

GitHub - ademilter/vakitler: Namaz Vakitleri
bu projeyi inceleyebilirsin

"API kullanmak bu işlem için gereksiz zahmet ve kaynak kullanımına sebep olacaktır"

"bir site üzerinden hepsini çekip parse ederek önbellekleyebilirsiniz"
Bunu kendisi icin yapacaksa evet mantikli olabilir ancak birden fazla sehri eklemek isteyecegi zaman yetersiz kalabilir

GitHub - ademilter/vakitler: Namaz Vakitleri
bu projeyi inceleyebilirsin
Dostum bu api ilçeli veriyor. İlçesiz veren api var mıdır ben de discord botumda kullanacağım da.

Çünkü uzak sunucudan veri istemek sunucunun ek yüke binmesine neden olur. Biri sizden veri istiyor diyelim, sizin elinizde de o veri yok farklı bir yerr gidip o veriyi alıp sizden isteyene geri vermeniz gerekiyor. Bu sizce de daha uzun sürmez mi?

Önerim şu; siz önceden gidin bütün iller için gereken veriyi hazır bir kaynaktan parse edin. Bütün veri elinizin altında olunca da sizden isteyene gidip verin.

İkincisini yapmak birincisini yapmaktan zahmetli gözükebilir ama öyle değil. Tek bir parse koduyla 81 il için istem yaparak tek seferde uygulamaya kaydedebilirsiniz. Yani 1.de yaptığınızı kullanıcı sizden veri istediğinde değil önceden hepsini yapacaksınız ve kullanıcılar veri istediğinde anında cevap vereceksiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı