Pil ömrü açısından Windows vs MacBook

Bütçe
45.999TL

sitkimiracs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben birkaç gündür bir çelişki içerisindeyim. Oyun oynadığım yok. Sadece tasarım ve video editleme. MacBook daha hafif bir cihaza benziyor fakat Windows laptoplar hem çok ağır hem de şarjı hızlı bitiyor diye bir duyum aldım.

MacBook alırsam içine Parallels Desktop ile Windows 10 veya Windows 11 kurmayı düşünüyorum ama Windows laptop alırsam şarjının çabuk gideceğinden ve çok ağır olmasından şüpheciyim. Yıllardır Windows kullanıyorum fakat böyle bir değişikliğe kendimi biraz hazır hissettiğimden şöyle bir soru takıldı aklıma;

Sizce MacBook alınır mı?

Önerilerinizi beklerim.

Sizin dediğiniz ağır olanlar Gaming laptop. Ayrı olarak ekran kartı vs. olduğu şarjı hızlı bitiyor. Yoksa MacBook tarzı Windows laptoplarda var. Örnek Huawei Matebook.

Hocam şimdi Windows cihazlarda yüksek bütçelerde çok güçlü ekran kartları kullanılıyor bunlarda hali ile bataryayı çok kullanıyor ve ağır oluyor yani eğer oyun oynamıyorsanız işlemcisi güçlü bir cihaz seçmeniz gerekli. Eğer video düzenleme ile ilgileniyorsanız Mac çok daha işlevsel bir cihaz hocam.

Yaptığınız işler için Macbook daha uygun gibi. Şarj konusunda da yeni nesil işlemcileri epey iyi diye biliyorum.

İşletim sistemi sebebiyle MacBook'ların pil performansları daha iyi. Ayrıca yine işletim sistemi sebebiyle şarjda veya şarjda değilken performans farkı olmuyor.

Macbook cihazlar ARM mimarisi (Apple Silicon) nedeniyle bataryayı efektif kullanıyor bu nedenle batarya performansları çok iyi ama sanal makinede windows çalıştırmanız batarya süresini kısaltabilir

İşletim sistemi, parça kalitesi, batarya ömrünün gelişmiş olmasından dolayı Macbook'lar her türlü çok daha iyi bir pil ömrüne sahiptir. Ağırlık konusunda çok bir fark olmaz fakat yanında şarj aleti taşımaktansa Macbook almayı tercih ederim.

Merhaba. Ben birkaç gündür bir çelişki içerisindeyim. Oyun oynadığım yok. Sadece tasarım ve video editleme. MacBook daha hafif bir cihaza benziyor fakat Windows laptoplar hem çok ağır hem de şarjı hızlı bitiyor diye bir duyum aldım.

MacBook alırsam içine Parallels Desktop ile Windows 10 veya Windows 11 kurmayı düşünüyorum ama Windows laptop alırsam şarjının çabuk gideceğinden ve çok ağır olmasından şüpheciyim. Yıllardır Windows kullanıyorum fakat böyle bir değişikliğe kendimi biraz hazır hissettiğimden şöyle bir soru takıldı aklıma;

Sizce MacBook alınır mı?

Önerilerinizi beklerim.

Uzun zamandır MacBook kullanıcısıyım pil ömrü inanılmaz uzun yani 1 günü rahat bir şekilde çıkartabiliyorsunuz Windows vs MacBook karşılaştırması mantıklı değil biri bilgisayar modeli biri işletim sistemi burada yanlış ifade etmişsiniz fakat önemi yok.

Şimdi pil ömrü konusunda işletim sistemlerinden çok kullandığınız parçalar daha önemli oluyor. Mac'lerin iç donanımı çok güzel çalışıyor, devreleri verimli aşırı yüklemediğiniz sürece ısınma, pil problemleri yaşamazsınız işlemci olarak ise Mac'ler daha verimli çalışan ARM tabanlı işlemciler kullanıyor o uzun pil ömrünü sağlayan özelliklerinin en önemlisi bu.

macOS ise kullanım olarak Windows'tan daha rahat, alışmanız pek uzun sürmez. Hem macOS hem de Windows cihazlarım var kendimi MacOS'da daha rahat hissediyorum açık olan sekmeleri, masaüstlerini yönetmesi çok daha kolay yani Mac'e rahatlıkla alışabilirsiniz.

Mac'de sanal makine olarak Windows 11 çalıştırıp da kullanmak ise hiç verimli bir iş değil. Hem pil ömrünüz hem de performansınız çok ciddi derecelerde düşer yani çok gereksiz bir hamle olur onun yerine whisky gibi çevirici programlar aracılığıyla Windows uygulamaları çalıştırmak çok daha mantıklı.

Oyun oynamadığınızı belirtmişsiniz fakat aklınızda genel olarak bir fikir oluşması için özellikleri M1 16 GB RAM 512 GB SSD olan Mac cihazım üzerinden oynadığım birkaç oyunun ortalama FPS değerlerini aşağıya bırakacağım.

GTA 5 mid ayarlar ilk saatlerde yaklaşık 45-50 FPS arasında cihaz ısındıktan sonra ise 35-40 arasında dolaşıyor bence oynanabilir bir seviye

GTA 4 optimizasyonu kötü düşük ayarlarda bile 30- 40 arası FPS ancak çıkıyor.

Mafia 3 orta ayarlarda yaklaşık 25-30 arası kimi zaman takılmalar olabiliyor.

LoL yüksek ayarlarda yaklaşık 100-150 FPS arası değişiyor

Benim gibi pek fazla oyun beklentisi olmayan biri için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Sizce MacBook alınır mı?

Önerilerinizi beklerim.

Oyun oynamayacaksanız, Mac öneririm; ama ne kadar yapılabilse de Mac'te Windows kullanırken çok stabilite beklemeyin, planınız tamamen bunun üzerindeyse üzecektir. Onun dışında tasarım ve video edit için Mac ve kendi programları çok güzeldir, sadece alışma konusunda sıkıntı çekebilirsiniz çünkü tamamen farklı bir işletim sistemleri var, bazı özelliklere bakışı farklı, kullanım şekilleri farklı. Detaylı araştırıp alın, oyun işine tamamen ara versem ben de ana cihazımda Mac'e geçiş yapardım.

Bütçeniz dahilinde M4 Air artarsa M5 Air öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı