Pil Sağlığının %89 Olması Normal mi?

CryBlood

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2016
Mesajlar
54
Merhabalar,

Yaklaşık 10 aydır kullanmakta olduğum iPhone 7 cihazımın pil sağlığının %89 olduğunu gördüm bu durum sizce normal mi? Ayrıca sizin cihazlarınız ne durumda?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
 
iPhone 7 modelini kullanıyorum bende. 5 Ayda %97 oldu. Bu yılın sonuna kadar ücretsiz pil değişimi yapıyor Apple. İsterseniz sizde değiştirebilirsiniz. %89 anormal bir durum değil. Nasıl kullandığınıza bağlı.
 
Telefonun şarjı bitene kadar kullanmayın. Ücretsiz pil değişimi gibi bir durum varsa zaman kaybetmeyin değiştirin.
 
Lityum Ion bataryaları sağlığını korumak için kısaca;
yüzde 20 ile 80 arasında tutmaya çalışın hep bataryanızı. Yüzde 20 ve altı kesinlikle sağlıklı değil, yüzde 80 üzeri de şu şekilde yüzde 80 üzerinde şarj etmek normal ama tek şart ile yüzde 20 ile 80 arasında yaptığımız gibi tak çıkar yapmayın eğer ki yüzde 80 ve üzerindeyse bırakın alet yüzde yüz şarj olsun. Ek bilgi olarak cihazınızı ısıdan uzak tutunuz, özellikle sıcak günlerde cihazınızı doğrudan güneş altında bırakmayın havadar yerlerde kullanınız. Yüzde 89 Anormal bir rakam değil, ama sağlıklı bir rakam da değil cihazınızın sağlığı doğru kullanım ile şu anda 93-94 seviyesinde olmalıydı bence. Ücretsiz batarya değişiminden yararlanın derim :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı