Pilot olmak ve Havacılık ile ilgili merak edilenler

Başlıkta da belirttiğim gibi bu konuyla ilgili soruları ve bilgileri burada paylaşmak ve fikir alışverişi yapmak isterim sizlerle. Aklınıza takılan soruları buradan sorabilirsiniz.
Yolcu uçağı pilotu olmak için herhangi bir boy,kilo sınırı var mı?

Hava harp okulunu kazanmak değil asıl olay. Kazananların yarısı pilot oluyor o pilotlarında %20si avcı uçağı kullanıyor yani kazanaların %10nu. %10nluk dilime girebilir misin ?

THY II.Pilot aday adaylığı sürecine girip ilk 2.aşamayı geçen biri olarak biraz açıklamaya çalışayım;

* İlan yayınlandığı zaman arkadaşım ve ben ilana başvuru yaptık. Burada çevreden de duyduğum kadarı ile başvuru yapan herkes ingilizce testine çağırılmış.İlana her kesimden, her işten insan başvuru yapmıştı.Örneğin ben mimarım, arkadaşım da inş. müh.
* Bana gelen mailde aranan bazı özellikler vardı şöyle ki;

Boy : Kadınlarda 160-190 cm arası
Erkeklerde 165-190 cm arası ve BKE = (kilo/boy^2)x10000
20-30 kabul edilen değerlerdi ve bazı temel evraklar istendi.

* Florya'da yer alan merkeze şu gün şu saatte orada olun diye bir mail aldıktan sonra verilen günü bekledim. Gruplar halinde sınava alındık.Bilgisayar başında 30-40 dakikalık bir ingilizce testine girdim. Sınavın başında nasıl bir sınav olacağı detaylıca anlatıldı. Sınav bittikten sonra herkes evlerine dağıldı ve herkese olumlu veya olumsuz dönüş yapılacağı söylendi.
* Bana olumlu dönüş yapıldıktan sonra bu sefer evrak teslimi için belirlenen günde tekrar gidip evrakları teslim ettim. Bu gidişte önce istenilen evrakları verdim sonrasında boy ve kilo ölçümü yapıldı. Belirlenen sınırları aşıyorsanız kesinlikle kabul edilmiyorsunuz bu arada.
* Bu süreci de geçtikten sonra bir sonraki süreç olan DLR-1 testi olacak. Şu anda bir tarih verilmedi, bekliyorum. Süreçleri atlatınca detaylıca sizi bilgilendireceğim.

Bende olumsuz olan tek konu renk körlüğü meselesi, biliyorum renk körlüğü çok büyük yüzdeli olarak bu süreci etkiliyor. Bende de kuvvetle muhtemel sorun çıkıcak ama aldığım başka bir duyuma göre de renk körlüğünü belirli bir seviyeye kadar tolere edebiliyorlar. Zaten bendeki renk körlüğü kırımızıyı yeşil ya da yeşili kırmızı görmek, ya da dünyayı siyah - beyaz görmek değil, sadece yuvarlak içinde nokta nokta olan sayıları ayırt edememek. O da pigment eksikliğinden kaynaklanıyor. Neyse arkadaşlar çok da uzatmadan durum böyle. Kendinize iyi bakın. Sevgiler.

@GKD normal sivil havacılık sağlık yönetmeliğine göre aslında boy kilo sınırlaması yok. Fakat THY kendi yönetmeliğine böyle bir kural koyarak özellikle yetiştirilmek üzere alacağı pilot adaylarında bu özelliği aramaktadır. Ama siz herhangi bir uçuş okuluna giderseniz sizden böyle bir kriter aramazlar.
@daenerys targaryen aslında pilot olma oranı biraz daha düşük harp okullarında. Ortalama bir dönemde 300 kişi mezun oldu desek bunun yaklaşık 100 civarı pilot oluyor ve ihtiyaca ve başarıya göre avcı, kargo, eğitim ve helikopterlere dağıtılıyorlar.
@Heinz Guderian o zaman çok üzgünüm büyük bir ihtimalle sorunla karşılaşırsınız pilotluk mesleğinde. Bildiğim kadarıyla bütün şeker hastalığı ve türevlerinin bağlayıcılığı vardır.
@Uncle Chaz DLR süreçlerine dikkat etmelisiniz çok fazla aday eleniyor bu süreçte. Bir de çağırılma süreci biraz uzayabiliyor o konuda şüpheye düşmeyin sakın. THY biraz yavaş işleyen bir süreçtir. Ayrıca renk körlüğü testinde gireceğiniz test tam da sizin sorun yaşıyorum dediğiniz yuvarlaklar içindeki sayıyı görme testi olacak. Normal göz muayenesi sonunda yaparlar genelde bu testi. Başarılar dilerim şimdiden size mülakat ve değerlendirme sürecinde.

Renk körü biri pilot olabiliyor mu?
Bildiğim kadarıyla renk körü rahatsızlığı olan biri bu testi geçemezse pilot olamıyor. Zaten renk körlüğü için bir tane test yapılıyor yuvarlakların içindeki sayıları okuma testi. Aşağıdaki örnekleri bulunan görsellerde gördüklerinizi soruyorlar size.

@painkiller evet tam da bunları okuyamıyorum Ben de belli bir sınıra kadar sorun olmaz diye biliyorum ama bakalım göreceğiz. Bilgilendireceğim burdan sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…