THY II.Pilot aday adaylığı sürecine girip ilk 2.aşamayı geçen biri olarak biraz açıklamaya çalışayım;
* İlan yayınlandığı zaman arkadaşım ve ben ilana başvuru yaptık. Burada çevreden de duyduğum kadarı ile başvuru yapan herkes ingilizce testine çağırılmış.İlana her kesimden, her işten insan başvuru yapmıştı.Örneğin ben mimarım, arkadaşım da inş. müh.
* Bana gelen mailde aranan bazı özellikler vardı şöyle ki;
Boy : Kadınlarda 160-190 cm arası
Erkeklerde 165-190 cm arası ve BKE = (kilo/boy^2)x10000
20-30 kabul edilen değerlerdi ve bazı temel evraklar istendi.
* Florya'da yer alan merkeze şu gün şu saatte orada olun diye bir mail aldıktan sonra verilen günü bekledim. Gruplar halinde sınava alındık.Bilgisayar başında 30-40 dakikalık bir ingilizce testine girdim. Sınavın başında nasıl bir sınav olacağı detaylıca anlatıldı. Sınav bittikten sonra herkes evlerine dağıldı ve herkese olumlu veya olumsuz dönüş yapılacağı söylendi.
* Bana olumlu dönüş yapıldıktan sonra bu sefer evrak teslimi için belirlenen günde tekrar gidip evrakları teslim ettim. Bu gidişte önce istenilen evrakları verdim sonrasında boy ve kilo ölçümü yapıldı. Belirlenen sınırları aşıyorsanız kesinlikle kabul edilmiyorsunuz bu arada.
* Bu süreci de geçtikten sonra bir sonraki süreç olan DLR-1 testi olacak. Şu anda bir tarih verilmedi, bekliyorum. Süreçleri atlatınca detaylıca sizi bilgilendireceğim.
Bende olumsuz olan tek konu renk körlüğü meselesi, biliyorum renk körlüğü çok büyük yüzdeli olarak bu süreci etkiliyor. Bende de kuvvetle muhtemel sorun çıkıcak ama aldığım başka bir duyuma göre de renk körlüğünü belirli bir seviyeye kadar tolere edebiliyorlar. Zaten bendeki renk körlüğü kırımızıyı yeşil ya da yeşili kırmızı görmek, ya da dünyayı siyah - beyaz görmek değil, sadece yuvarlak içinde nokta nokta olan sayıları ayırt edememek. O da pigment eksikliğinden kaynaklanıyor. Neyse arkadaşlar çok da uzatmadan durum böyle. Kendinize iyi bakın. Sevgiler.