Pilot olmak ve Havacılık ile ilgili merak edilenler

Aynen herkes olamıyormuş. Peki yer subaylığı nasıl Hava kuvvetlerinde sizce iyi midir?
Prestijli bir meslek tabi. Sonuçta Türk Hava Kuvvetleri'nin bir personelisiniz. Subay veya Astsubay onurlu bir meslektir. Rütbeli personel açısından söyledim yoksa her bireyi onurludur yanlış anlaşılmasın. Ama idealler meselesine gelirsek bazı arkadaşlar pilot olmak için HHO'ya girmek istiyorlar. Fakat burdaki en büyük hata, her HHO mezunu pilot olacak diye bir şey yok. Bu da bazılarında hayal kırıklığı ve küskünlük yaratıyor maalesef.

Prestijli bir meslek tabi. Sonuçta Türk Hava Kuvvetleri'nin bir personelisiniz. Subay veya Astsubay onurlu bir meslektir. Rütbeli personel açısından söyledim yoksa her bireyi onurludur yanlış anlaşılmasın. Ama idealler meselesine gelirsek bazı arkadaşlar pilot olmak için HHO'ya girmek istiyorlar. Fakat burdaki en büyük hata, her HHO mezunu pilot olacak diye bir şey yok. Bu da bazılarında hayal kırıklığı ve küskünlük yaratıyor maalesef.
Valla Türk hava kuvvetlerine girelim doğru düzgün subay olalım da pilot olmasakta olur bence. Çünkü Türk hava kuvvetlerinde olmak ayrıcalıktır.

@painkiller Bildiğim kadarı ile askeri pilotlukta göze çok önem veriliyor. Gözümde maalesef biraz problem var. Uzağı görememe problemi. Birinci hedefim uçak mühendisliği olsa da ülkemizde maalesef prestijli okulların çok az olması ve bahsettiğim okullar dışında mezun olduktan sonra atanabilir miyim atanamaz mıyım korkusundan dolayı şüphelerim var. Bende bundan dolayı Türk Hava Kuvvetlerinde pilot olmak istiyorum ama bahsettiğim gibi uzağı görememe problemi beni korkutuyor. Mümkünse yorumunuzu alabilir miyim ? @InJustice Sizin de yorumunuzu merak ediyorum. Sizde yorum yapabilir misiniz ?

@Techh göz bozukluğu askeri veya sivil farketmeksizin sizin durumunuzu etkiler pilotluk mesleğinde. Kaç derece bozuk iki gözünüz ayrı ayrı? Uçak mühendisliği konusunda ise düzgün bir üniversiteden mezun olursanız iş bulma sorununuz pek olmaz. Ama malum tuhaf üniversitelerin birinden mezun olursanız maalesef riskli olur sizin için. Bu tip üniversitelerin çoğalması en çok mühendislik bölümlerine zarar verdi zaten. Piyasada tonla mühendis birikti bu yüzden.

Son düzenleme:
@Techh göz bozukluğu askeri veya sivil farketmeksizin sizin durumunuzu etkiler pilotluk mesleğinde. Kaç derece bozuk iki gözünüz ayrı ayrı? Uçak mühendisliği konusunda ise düzgün bir üniversiteden mezun olursanız iş bulma sorununuz pek olmaz. Ama malum tuhaf üniversitelerin birinden mezun olursanız maalesef riskli olur sizin için. Bu tip üniversitelerin çoğalması en çok mühendislik bölümlerine zarar verdi zaten. Piyasada tonla mühendis birikti bu yüzden.
Uçak mühendisliği konusunda bende sizin gibi düşünüyorum. Ülkemizde İstanbul Teknik Üniversitesi'nin dışında maalesef sadece 2 okul var. İstanbul Teknik Üniversitesi'de çok iyi bir derece istiyor.Göz konusuna gelirsek doktora daha gitmedim ama 1.75 diyebilirim size.

Merhaba, ben geçen sene bu zamanlar 46 derece yakın skolyoz hastalığım üzerine omur iliğime platin takıldı normal askerlik alım koşullarında 1-2 yılı geçen ameliyat sonucu askere alınıyor fakat HHO veya KHO için bir kıstas bulamadı. Bildiğiniz bir koşul var mıdır yardımcı olursanız sevinirim.

Göz konusuna gelirsek doktora daha gitmedim ama 1.75 diyebilirim size.
İki gözün toplamı 6'yı ya da 8'i geçmemesi gerekiyor. Ayrıca sizin sorununuz uzağı görememek olduğu için size başka bir iki test daha yapılacak. Derinlik algısı ve eksen kayması gibi. Onlara göre karar verilebilir ancak. Üniversite konusunda maalesef durum aynen dediğiniz gibi. İTÜ, ODTÜ ayarındaki üniversiteler dışındakilerde zor bir durum yaşarsınız.
46 derece yakın skolyoz hastalığım üzerine
Skolyoz hastalığı sizin durumunuzu etkileyebilir. Çünkü sağlık muayenesine gittiğiniz zaman sizin omurga ve bel röntgeniniz çekilecek. Burada doktorun görüşüne göre karar verilir. Yani elenme ihtimaliniz var. Ama tabi ben doktor değilim belki dereceleri vardır bilemeyiz.

İki gözün toplamı 6'yı ya da 8'i geçmemesi gerekiyor. Ayrıca sizin sorununuz uzağı görememek olduğu için size başka bir iki test daha yapılacak. Derinlik algısı ve eksen kayması gibi. Onlara göre karar verilebilir ancak. Üniversite konusunda maalesef durum aynen dediğiniz gibi. İTÜ, ODTÜ ayarındaki üniversiteler dışındakilerde zor bir durum yaşarsınız.
Desteğiniz ve bana zaman ayırıp sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim.

Ben de uzağı çok az bulanık görüyorum, 0.50 derece. HHO için sorun olur mu sizce?
@Techh arkadaşımız için yazdığım şeyler sizin için de geçerli diyebilirim. Göz muayenesinden çıkacak sonuca göre şekillenir durumunuz ancak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı