Üniversitede bölüm olarak pilotaj okumanın asıl dezavantajı başka bir iş yapamaz olman olur. Bence üniversitede pilotaj okumak yerine güzel bir bölüm kazanmaya ve önce kendini sağlama almaya çalış. Sonra uçuş okuluna gidip lisansını alabilirsin. Tabi burda da maddiyat devreye giriyor. Aile bütçeniz ne durumda bilmiyorum. Ama masraflı bir eğitim emin ol. Eğer ben pilottan başka bir şey olmak istemiyorum, göremiyorum diyorsan ailenle konuşup durumu ve masrafları onlara anlatabilirsin. Eğer ailenin durumu uygunsa ve kabul ederlerse şimdiden birikim yaparak sana bir bütçe oluşturabilirler.pilotaj okumayı düşünüyorum olumsuz yönlerini biliyorum
Üniversitede bölüm olarak pilotaj okumanın asıl dezavantajı başka bir iş yapamaz olman olur. Bence üniversitede pilotaj okumak yerine güzel bir bölüm kazanmaya ve önce kendini sağlama almaya çalış. Sonra uçuş okuluna gidip lisansını alabilirsin. Tabii burada da maddiyat devreye giriyor. Aile bütçeniz ne durumda bilmiyorum. Ama masraflı bir eğitim emin ol. Eğer ben pilottan başka bir şey olmak istemiyorum, göremiyorum diyorsan ailenle konuşup durumu ve masrafları onlara anlatabilirsin. Eğer ailenin durumu uygunsa ve kabul ederlerse şimdiden birikim yaparak sana bir bütçe oluşturabilirler.
Başka bir bölüm okuyup geçiş yapılabilir ekstra başarısız olma durumunda THY başka iş olanakları sağlıyor diye biliyorumÜniversitede bölüm olarak pilotaj okumanın asıl dezavantajı başka bir iş yapamaz olman olur. Bence üniversitede pilotaj okumak yerine güzel bir bölüm kazanmaya ve önce kendini sağlama almaya çalış. Sonra uçuş okuluna gidip lisansını alabilirsin. Tabii burada da maddiyat devreye giriyor. Aile bütçeniz ne durumda bilmiyorum. Ama masraflı bir eğitim emin ol. Eğer ben pilottan başka bir şey olmak istemiyorum, göremiyorum diyorsan ailenle konuşup durumu ve masrafları onlara anlatabilirsin. Eğer ailenin durumu uygunsa ve kabul ederlerse şimdiden birikim yaparak sana bir bütçe oluşturabilirler.
Üniversitede pilotajı bırakıp başka bölüme geçmek gibi mi? Biraz karışık bir durum olur bu. Gerek var mı? THY sana iş olanağı sunmaz. Elenirsin ve sıfırdan başlarsın. Yani illa seni işe almayı düşünmez.Başka bir bölüm okuyup geçiş yapılabilir ekstra başarısız olma durumunda THY başka iş olanakları sağlıyor diye biliyorum
Pilotajı bırakıp değil pilotaja geçişten bahsediyorum ki sıfır olmayasın.Üniversitede pilotajı bırakıp başka bölüme geçmek gibi mi? Biraz karışık bir durum olur bu. Gerek var mı? THY sana iş olanağı sunmaz. Elenirsin ve sıfırdan başlarsın. Yani illa seni işe almayı düşünmez.
Diğer frimalar nasıl oluyor biliyormusun abiÜniversitede pilotajı bırakıp başka bölüme geçmek gibi mi? Biraz karışık bir durum olur bu. Gerek var mı? THY sana iş olanağı sunmaz. Elenirsin ve sıfırdan başlarsın. Yani illa seni işe almayı düşünmez.
Bu TAFA’nın eğitimi oluyor. Evet eğer Turkish Academy’i kazanabilirsen sıfırdan havayoluna kadar hepsini THY karşılıyor ve maaşından kesinti yaparak tahsil ediyor. Şartları arasında 4 yıllık mezuniyet şartı var ve mülakatlarda başarılı olman gerekiyor. Biraz zor ama kazanırsan garantili eğitim alırsın. Pegasus da bir ara böyle bir program yaptı ama devam ettirdi mi bilmiyorum. Sunexpress bir kere yaptı sonra vazgeçti.sitesinde eğitim hakkı kazanan adayların masrafları THY tarafından karşılanacak diyor ama o başka bir eğitim sanırsam
Tabi tabi doğru diyorsun. Her zaman kendini sağlama almak en doğrusu. Çok başarılı olsan bile maalesef havacılık sektörü pamuk ipliğine bağlı ve her şeyden nem kapabiliyor tepe taklak olabiliyor.Pilotajı bırakıp değil pilotaja geçişten bahsediyorum ki sıfır olmayasın.
Abi sen pilotmusun pilotsan sen nasıl başardınBu TAFA’nın eğitimi oluyor. Evet eğer Turkish Academy’i kazanabilirsen sıfırdan havayoluna kadar hepsini THY karşılıyor ve maaşından kesinti yaparak tahsil ediyor. Şartları arasında 4 yıllık mezuniyet şartı var ve mülakatlarda başarılı olman gerekiyor. Biraz zor ama kazanırsan garantili eğitim alırsın. Pegasus da bir ara böyle bir program yaptı ama devam ettirdi mi bilmiyorum. Sunexpress bir kere yaptı sonra vazgeçti.
Tabi tabi doğru diyorsun. Her zaman kendini sağlama almak en doğrusu. Çok başarılı olsan bile maalesef havacılık sektörü pamuk ipliğine bağlı ve her şeyden nem kapabiliyor tepe taklak olabiliyor.
Ağzıma edildi ama başardımAbi sen pilot musun pilotsan sen nasıl başardın?