Pilotaj okunur mu?

emlrr

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben daha 15 yaşındayım gelecekte pilotaj okumayı düşünüyorum olumsuz yönlerini biliyorum evden uzak kalma düzensiz hayat gibi ancak beni üniversitede ve sonrasında ne bekleyecek devlet üniversitesinde okursan ucus eğitimi bedava mı ya da ucus eğitimi var mı bu alanda bilgisi olan bir abimiz ablamız bana yardımcı olabilir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
pilotaj okumayı düşünüyorum olumsuz yönlerini biliyorum
Üniversitede bölüm olarak pilotaj okumanın asıl dezavantajı başka bir iş yapamaz olman olur. Bence üniversitede pilotaj okumak yerine güzel bir bölüm kazanmaya ve önce kendini sağlama almaya çalış. Sonra uçuş okuluna gidip lisansını alabilirsin. Tabi burda da maddiyat devreye giriyor. Aile bütçeniz ne durumda bilmiyorum. Ama masraflı bir eğitim emin ol. Eğer ben pilottan başka bir şey olmak istemiyorum, göremiyorum diyorsan ailenle konuşup durumu ve masrafları onlara anlatabilirsin. Eğer ailenin durumu uygunsa ve kabul ederlerse şimdiden birikim yaparak sana bir bütçe oluşturabilirler.

Üniversitede bölüm olarak pilotaj okumanın asıl dezavantajı başka bir iş yapamaz olman olur. Bence üniversitede pilotaj okumak yerine güzel bir bölüm kazanmaya ve önce kendini sağlama almaya çalış. Sonra uçuş okuluna gidip lisansını alabilirsin. Tabii burada da maddiyat devreye giriyor. Aile bütçeniz ne durumda bilmiyorum. Ama masraflı bir eğitim emin ol. Eğer ben pilottan başka bir şey olmak istemiyorum, göremiyorum diyorsan ailenle konuşup durumu ve masrafları onlara anlatabilirsin. Eğer ailenin durumu uygunsa ve kabul ederlerse şimdiden birikim yaparak sana bir bütçe oluşturabilirler.

Abi maddi durumumuz iyi bir de eğitimi THY veya baska frimalarmi veriyor değil mi yani benim anladığım paran yoksa pilot olamazsınız çünkü google da THY nin sitesinde eğitim hakkı kazanan adayların masrafları THY tarafından karşılanacak diyor ama o başka bir eğitim sanırsam

Üniversitede bölüm olarak pilotaj okumanın asıl dezavantajı başka bir iş yapamaz olman olur. Bence üniversitede pilotaj okumak yerine güzel bir bölüm kazanmaya ve önce kendini sağlama almaya çalış. Sonra uçuş okuluna gidip lisansını alabilirsin. Tabii burada da maddiyat devreye giriyor. Aile bütçeniz ne durumda bilmiyorum. Ama masraflı bir eğitim emin ol. Eğer ben pilottan başka bir şey olmak istemiyorum, göremiyorum diyorsan ailenle konuşup durumu ve masrafları onlara anlatabilirsin. Eğer ailenin durumu uygunsa ve kabul ederlerse şimdiden birikim yaparak sana bir bütçe oluşturabilirler.
Başka bir bölüm okuyup geçiş yapılabilir ekstra başarısız olma durumunda THY başka iş olanakları sağlıyor diye biliyorum

Başka bir bölüm okuyup geçiş yapılabilir ekstra başarısız olma durumunda THY başka iş olanakları sağlıyor diye biliyorum
Üniversitede pilotajı bırakıp başka bölüme geçmek gibi mi? Biraz karışık bir durum olur bu. Gerek var mı? THY sana iş olanağı sunmaz. Elenirsin ve sıfırdan başlarsın. Yani illa seni işe almayı düşünmez.

Üniversitede pilotajı bırakıp başka bölüme geçmek gibi mi? Biraz karışık bir durum olur bu. Gerek var mı? THY sana iş olanağı sunmaz. Elenirsin ve sıfırdan başlarsın. Yani illa seni işe almayı düşünmez.
Pilotajı bırakıp değil pilotaja geçişten bahsediyorum ki sıfır olmayasın.

Diğer frimalar nasıl oluyor biliyormusun abi

Bu THY nin sitesinde yazan şeyi anlamadım

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240729_141719_Chrome.jpg
    Screenshot_20240729_141719_Chrome.jpg
    81 KB · Görüntüleme: 87
sitesinde eğitim hakkı kazanan adayların masrafları THY tarafından karşılanacak diyor ama o başka bir eğitim sanırsam
Bu TAFA’nın eğitimi oluyor. Evet eğer Turkish Academy’i kazanabilirsen sıfırdan havayoluna kadar hepsini THY karşılıyor ve maaşından kesinti yaparak tahsil ediyor. Şartları arasında 4 yıllık mezuniyet şartı var ve mülakatlarda başarılı olman gerekiyor. Biraz zor ama kazanırsan garantili eğitim alırsın. Pegasus da bir ara böyle bir program yaptı ama devam ettirdi mi bilmiyorum. Sunexpress bir kere yaptı sonra vazgeçti.
Pilotajı bırakıp değil pilotaja geçişten bahsediyorum ki sıfır olmayasın.
Tabi tabi doğru diyorsun. Her zaman kendini sağlama almak en doğrusu. Çok başarılı olsan bile maalesef havacılık sektörü pamuk ipliğine bağlı ve her şeyden nem kapabiliyor tepe taklak olabiliyor.

Bu TAFA’nın eğitimi oluyor. Evet eğer Turkish Academy’i kazanabilirsen sıfırdan havayoluna kadar hepsini THY karşılıyor ve maaşından kesinti yaparak tahsil ediyor. Şartları arasında 4 yıllık mezuniyet şartı var ve mülakatlarda başarılı olman gerekiyor. Biraz zor ama kazanırsan garantili eğitim alırsın. Pegasus da bir ara böyle bir program yaptı ama devam ettirdi mi bilmiyorum. Sunexpress bir kere yaptı sonra vazgeçti.

Tabi tabi doğru diyorsun. Her zaman kendini sağlama almak en doğrusu. Çok başarılı olsan bile maalesef havacılık sektörü pamuk ipliğine bağlı ve her şeyden nem kapabiliyor tepe taklak olabiliyor.
Abi sen pilotmusun pilotsan sen nasıl başardın

Abi sen pilot musun pilotsan sen nasıl başardın?
Ağzıma edildi ama başardım🤣 Ben normal 4 yıllık mezunuydum çalışırken para biriktirdim, İngilizcemi ilerlettim hazır olunca yurtdışına gidip pilotaj eğitimine başladım. Acıtasyon yapıyorum gibi düşünme ama eldeki parayla çabaladığım için biraz zor oldu benimkisi. Hangarda bile uyumuşluğum var:)

Bak bu eğitim ve bu meslek öyle Top Gun izleyip gaza gelenlere göre değil. Sözüm meclisten dışarı, sana demiyorum asla yanlış anlama sakın. Her kalkış her inişte %50 ölüm riski var öyle düşün. Sürekli eğitim sürekli hazır olmak zorundasın. Yani lisansı almak cidden işin başlangıcı. Kendini çok farklı bir yaşam tarzına adapte etmen gerekecek. Yeri gelecek yapmak istediklerini yapamayacak kendini kısıtlayacaksın. Ama yeri gelecek hayatın anasını… ağlatacaksın eğlenerek;)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı