Pilotaj üniversitesi okunur mu?

Furkan_00

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi sosyaller ve iyi haftalar dilerim. Lise son sınıf öğrencisiyim üniversiteleri biraz araştırıyorum. Pilotluğa fazlasıyla ilgim ve hevesim var ama bu duruma akademik başarı girince öyle 4-5 bin sıralamalar havada uçuşuyor. Ücretli olarak bakarken yıllık uçuş ücreti haricinde 500 600 bin liralara kadar uzuyor. Bu yıllık fiyat tablosu üzerinde bilgisi olan birileri beni bilgilendirebilir mi? Örnek veriyorum işte 100 bin TL verip eğitim aldığım okul ile 200 bin TL verip eğitim aldığım okulun arasında nasıl bir farklar var? Bu sektöre girersem kayıplarım ve kazançlarım tahmini olarak ne olabilir? Aileden yana hiçbir sorunum yok ama gidip yıllık o kadar masrafa da yük olmak istemiyorum. İş bulamama gibi bir durum söz konusu mu? Yaş olarak ortalama kaç yaşından sonra başlayabilirim? Sınavlar nasıl oluyor? Başarısız olursam nasıl bir ilerleyişe giriyorum? Nişantaşı Üniversitesi fiyatlarına biraz baktım ama çoğu yerde farklı farklı sonuçlar aldım 300 bin TL gibi bir miktar gördüm. Diğer okullara göre hafif değişik geldi. Son olarak ise uçuş okulları hakkında içeriden birisi hafif bilgi verirse çok müteşekkir olurum herkese iyi sosyaller dilerim.

@painkiller abim boş vaktinde bakabilir misin rica etsem.

Son düzenleme:
Ben üniversitede pilotaj okunmasını açıkçası doğru bulmuyorum. Okuyana neden okudun demem yanlış anlaşılmasın. Çünkü tek mesleğin pilotluk olur ve firmalar alım yapmazsa ortada kalabilirdin. Pandemi örneği gibi mesela. Bir de pilotaj eğitimi zorlu stresli. Ya bana göre değilmiş dersen ne olacak. Bence güzel bir bölüm okuyup kendini önce güvenceye al. Ardından şirketleri takip edip “eğitilmek üzere pilot aday adayı” programlarını takip etmek çok daha mantıklı. Zaten firmalar yavaş yavaş bu eğitim modeline dönmeye başladı. Kendin alırsın lisansını diyecektim ama bu sefer de maddi olarak zorlar yani. İşe girme olayı tamamen sana ve şansa kalıyor. Çünkü alım dönemi olması lazım ilan açılması lazım. Senin de bu süreçler de takılmadan geçmen lazım. Yani normal bir iş görüşmesi değil malum pilotluk.

Ben üniversitede pilotaj okunmasını açıkçası doğru bulmuyorum. Okuyana neden okudun demem yanlış anlaşılmasın. Çünkü tek mesleğin pilotluk olur ve firmalar alım yapmazsa ortada kalabilirdin. Pandemi örneği gibi mesela. Bir de pilotaj eğitimi zorlu stresli. Ya bana göre değilmiş dersen ne olacak. Bence güzel bir bölüm okuyup kendini önce güvenceye al. Ardından şirketleri takip edip “eğitilmek üzere pilot aday adayı” programlarını takip etmek çok daha mantıklı. Zaten firmalar yavaş yavaş bu eğitim modeline dönmeye başladı. Kendin alırsın lisansını diyecektim ama bu sefer de maddi olarak zorlar yani. İşe girme olayı tamamen sana ve şansa kalıyor. Çünkü alım dönemi olması lazım ilan açılması lazım. Senin de bu süreçler de takılmadan geçmen lazım. Yani normal bir iş görüşmesi değil malum pilotluk.

Sağ olasın çok çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı