Pilotlar en çok hangi ülkede kazanıyor?

Kaç bin Euro verip ticari lisans alacağım ve asgari ücret ile uçacağım. İlginç geldi bana.
Maalesef çok güzel kilitlediler piyasayı. Beğenmiyorsan git diyorlar direkt. O zaman yurtdışına çıkarım gibi düşünebilirsin ama bizim ülkede maalesef JAA sertifikası veriliyor. Genelde uluslararası firmalar EASA veya FAA talep ediyorlar. Türk pilotlar da bu yüzden önce Türkiye’de tecrübe ve saat edinip sonra yurtdışı planı yapıyorlar.

Bu sebepten dolayı firmalar pilotları asgari ücretlerle de uçurabiliyor var olan maaşını aşağı da çekebiliyor maalesef.
@painkiller @Jira ben qatar airways diye biliyorum.
Aynen şu an en güçlü firma Qatar Airways ve çok iyi paralar veriyor. Ama ilan açarken de atıyorum 3000-5000 saat Airbus/Boeing tecrübesi şartı koyuyor:) Bu yüzden yeni mezun pilotlar bakamaz o ilanlara pek:)

Maalesef çok güzel kilitlediler piyasayı. Beğenmiyorsan git diyorlar direkt. O zaman yurtdışına çıkarım gibi düşünebilirsin ama bizim ülkede maalesef JAA sertifikası veriliyor. Genelde uluslararası firmalar EASA veya FAA talep ediyorlar. Türk pilotlar da bu yüzden önce Türkiye’de tecrübe ve saat edinip sonra yurtdışı planı yapıyorlar.

Bu sebepten dolayı firmalar pilotları asgari ücretlerle de uçurabiliyor var olan maaşını aşağı da çekebiliyor maalesef.

Aynen şu an en güçlü firma Qatar Airways ve çok iyi paralar veriyor. Ama ilan açarken de atıyorum 3000-5000 saat Airbus/Boeing tecrübesi şartı koyuyor:) Bu yüzden yeni mezun pilotlar bakamaz o ilanlara pek:)
Hocam sizi de rahatsız ettim kusura bakmayın, affınıza sığınarak bir şey daha sormak isterim;

Pilotaj okuduk kurslarına gittik, yanlış bilmiyorsam işe direk 1.Pilot olarak başlanmıyor. Neyse buraları da geçelim, artık uçağın kaptanı sizsiniz diyelim.

Böyle bir durumda siz ne yapardınız, Türkiye'de işe devam mı ederdiniz yoksa yurt dışına mı çıkardınız? Veya Türkiye içerisinde kalıp daha mantıklı bir hareket mi yapardınız?

Hocam sizi de rahatsız ettim kusura bakmayın, affınıza sığınarak bir şey daha sormak isterim;
Öncelikle böyle söyleme lütfen bir daha:) Kendimi egolu tanrısal bir varlıkmışım gibi göstertme bana🤣
Pilotaj okuduk kurslarına gittik, yanlış bilmiyorsam işe direk 1.Pilot olarak başlanmıyor.
First Officer ya da Türkçe olarak Yardımcı Pilot olarak başlıyorsun mesleğe.
Böyle bir durumda siz ne yapardınız, Türkiye'de işe devam mı ederdiniz yoksa yurt dışına mı çıkardınız?
Şöyle ki, o sırada artık gelen teklif önemli oluyor. Yani X firmasında 10K veriyorlarsa Y firması 20K verirse geçer tabii pilot. Ama 12K vermişse ve zaten olduğun firmadan memnunsan kıpırdamaz pek.

Bir de atıyorum “ben Qatar delisiyim, A350 ile uçacağım” gibi hayallerin varsa ve teklif gelmişse tabii 3’e 5’e bakmadan geçerdim herhalde:) Mesela arkadaşım 2-3 sene önce böyle yaptı ve Qatar A350’de uçuyor:) Yakın maaş verdi başlangıç için ama A350 sonuçta. Şu anki maaşını ve yan haklarını soramıyorsun bile çünkü o meblağlara dili dönmüyor insanın🤣

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı