PiluX - Şık ve Sade İşletim Sistemi!

PiluX'un stabil sürümü yayınlandığında kullanmayı düşünüyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    59
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

181272

Kilopat
Makaleler
1
PiluX

Sade, şık ve mor işletim sistemi!

Debian > Ubuntu > PiluX tabanlıdır.

En geç Eylül'de!
En erken Mayıs ayında herkese açık şekilde yayınlanabilir.
Bu konu Türkçe dili için resmi dildir ancak web sitesi üçüncü partidir.

Ne alemde?
v1.3 sürümü BETA sürümü çıktı. Eğer problem tespit edilmezse herkese açık olarak yayınlanacak.

En son yayınlanan son kullanıcı sürümü: Henüz yok.
En son yayınlanan test kullanıcıları (BETA) sürümü: v1.3

Ekran Görüntüleri:
(v1.3'ün BETA sürümünden alınmıştır.)

TeTeOS Store ile uygulamalar edinin!
TeTeOS Store uygulaması, TeTeOS tarafından veya istek üzerinde diğer kullanıcıların yayınladıkları programları PiluX ile %100 uyumlu ederek uygulamaların indirilebildiği bir uygulama mağazasıdır. PiluX'un uygulama menüsünde turuncu çanta simgesiyle "Store" ismindeki kısayola tıklayarak mağazaya web tarayıcı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Müzik, video, not, oyun ve daha bir sürü!
PiluX, aynı zamanda çoğu uzantıyı desteklemesi için gerekli olan paketlerle beraber kurulur ve böylece çoğu medya biçimini destekler.

Oyun mu? Elbette destekliyor!
PiluX, Steam ve Java'yı destekler. Aynı zamanda satranç kurulu gelir.

Soru ve cevaplar:
Türkçe dilini destekliyor mu? : Evet! Önceki sürümlerde Türkçe dilinin desteklenmesi için bilgisayarın en az bir kere internetten destek paketini güncellemesi gerekiyordu. v1.3 sürümünde ise bu paketler sisteme dahil edildi.

32 bit desteği var mı? : Evet! Fakat tarayıcı olarak "Google Chrome" değil "Chromium" kullanılmaktadır. Chromium tarayıcısında şuana kadar karşılaşılan tek problem ise Netflix çalışmamasıdır. 64 bit sürümlü PiluX v1.3'de Netflix sorunsuz çalışır iken mâalesef 32 bit sürümde sorun çıkarmaktadır. Çözüm olarak Firefox gibi farklı tarayıcı tercih edilmelidir.

PiluX hangi popüler oyun ve programlarını destekler? : Steam, Discord, Skype, Google Chrome, CS:GO, Minecraft, Half-Life, JAVA, Libreoffice, XAMPP Server test edilmiş ve başarılı sonuçlar vermişlerdir.

Linux bilenlerin soracağı soru :
Terminali nereden açabilirim? : CTRL + R

İndirme Bağlantısı:
Henüz stabil sürüm yayınlanmadı.
Takipte kalın.

Ekip:
Hasan Merkit (Proje sahibi ve yöneticisi)
Barış Baydır (Güvenlik ve BETA Test)
Nescafe 3'ü 1 Arada (Gizli gece asistanı)

BETA katılımcıları:
(Technopat üyeleri bu konuda etiketlenmiştir.)

Alparslan Bayraktar :
İlkay Sevin :
Ahmet Burak Arslan : @HABAR
Salih Metin : : @Salih METİN
Berhan : : @Mithat Berhan
Adem Demir: : @deepin-terminal
Alperen Yiğin: : @can0022
Mehmet Kerem Gökcek : : @Mehmet Kerem Gökcek
Sirac Eftal Gül : @Silinen üye

Ayrıca Alparslan Bayraktar sponsor ve sunucu bağışladı. Özel teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun için birkaç kişi istekte bulundu. Elimde Raspberry Pi olmadığı için arm64 ve armhf sürümünü inşa edemedim. İlerde yapma ihtimalim var.
Bu imaj işlerinden hiç anlamam. Ancak windows'u USB'ye yazdırır gibi SD karta yazdırıp kurmaya çalışabilirim isterseniz. Bu arada cahilce bir soru sormak istiyorum kusura bakmayın, sistem Linux tabanlı mı? Yapımına ne zaman başladınız? Ben de bu işlerle uğraşmak istiyorum. Yardım ederseniz çok minnettar olurum. ☺

Linux tabanlı. Debian üzerinden geliştirildi. İngilizce diline hakimsen internetten bununla ilgili kaynaklar bulabilirsin. Çalışmalar 7 aydır devam ediyor ve daha yeni yeni bitmeye başladı.

Güzel eğer dual boot destekliyorsa deneyebilirim imaj geldiği zaman. Elinize sağlık çok güzel duruyor.
Farklı bir Linux veya Windows'un yanına kurulabilir durumda.

Teşekkürler. Önerilerinizi dikkate alacağım.
Henüz duyurmadığımız ve netleşmeyen projelerimiz arasında "PiluX based Custom OS" isimli bir proje üzerinde çalışmaktayım. PiluX işletim sistemini değiştirerek üzerinden farklı işletim sistemi yapmayı amaçlayan bu proje başarılı olursa bırakacağın iletişim adresiyle seni bilgilendirebilirim.

Bu proje sayesinde bir PiluX ISO dosyasında; Yüklü uygulamaları değiştirmek, tema ve simgeleri değiştirmek, duvar kağıtlarını değiştirmek gibi değişiklikler yapılabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…