Ping Sorunu için Modeme Kabloyla Bağlanmak

Falconus

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Oyunlarda ping, lag vs. olmasına karşın kablolu bağlanmayı düşünüyorum. Kablolu bağlanmak ping değerini düşürür mü? Bir de ne çeşit bir kablo almam gerekiyor? (Laptop kullanıyorum.) Teşekkürler.

Çözüm
Modern wifi kartları artık yeterli hız veriyor online oyun için. Fakat Wifi daki dalgalanmalar ve sinyal karışıklıkları ayrıca diğer kullanıcılar seni çok daha kötü etkiler. Bu yüzden her zaman daha stabil ve paket kayıpsız bağlantı için ethernet tercih edilir.
Ethernet kablosu alman gerekiyor da her laptopta ethernet girişi yok. Olsada zaten ping değerinde bir düşüş olacağını sanmam.

Son düzenleme:
Modern wifi kartları artık yeterli hız veriyor online oyun için. Fakat Wifi daki dalgalanmalar ve sinyal karışıklıkları ayrıca diğer kullanıcılar seni çok daha kötü etkiler. Bu yüzden her zaman daha stabil ve paket kayıpsız bağlantı için ethernet tercih edilir.

Çözüm
Kardeşim kesinlikle Cat6 ethernet kablosuyla modemden bilgisayarına interneti bağla ki ping süresi düşsün. Sana şöyle bir örnek vereyim: Ben laptobuma interneti önceden kablosuz olarak bağlıyordum. Geçen haftadan itibaren kabloyla bağlanıyorum. 50 ms gecikme değerinden 30 ms seviyelerine kadar geriledi. Yani gerçekten gözle görülür bir fark oluştu. Karar senin.

Ping değeri modemin eski olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Ethernet kablosu ile bağlanmama rağmen benim de arasıra 300'lere 500'lere fırlayan ve 2-3 saniye kalıp geri 50-60 arasına inen ping vardı ve sırf bu ani ping yükselişleri yüzünden oyun donup ölmeme sebep oluyordu. Yeni modem aldım sorun çözüldü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı