Çözüldü Ping yükselmesi nasıl giderilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bvivno

Hectopat
4+1 bir evde oturuyorum ve modemim salonumda kurulu. Salon ile aramda sadece 1 duvar var ve Wi-Fi extender vs. kullanmadan bile bilgisayarımda 5 tik bağlantı alabiliyorum fakat oynadığım her oyunda her dakika başı ya da 20-30 saniyede bir olmak üzere inanılmaz bir ping yükselmesi yaşıyorum. Oyun donuyor geri geldiğinde de ölmüş oluyorum gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Bu problemi çözeceğini düşündüğüm için Xiaomi Wi-Fi repeater aldım ve evdeki tüm prizlerde denedim hepsinde yine aynı sonucu alıyorum. Extender kullanıp kullanmamam hiçbir şeyi değiştirmiyor. Ne kadar cihazın bağlı olduğu da fark etmiyor sadece bilgisayarım bağlıyken de aynı sorun var. Evin içinden veya herhangi bir tesisatla kablolu bağlantı yapmam imkansız. PowerLine fiyatları da uçmuş gitmiş. Önerileriniz nedir, ne yapmam gerek?

//Türk Telekom 50 Mbps fiber internet kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• ping.png
    12,4 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Daha önce bant genişliğini değiştiremiyordum, 20MHz kilitliydi. Sorunu düzeltmek için otomatiğe alıp sonra 40a çektim ve az önce 1 saat boyunca test ettiğim kadarıyla sorunum çözüldü.
Yan odadan en azından kapı altlarından falan bir yer delmeden veya bir çivi çakmadan ethernet kablosu çekmen mümkün değil mi? Bir de başka 2.4 veya 5 Ghz bandını kullanan başka cihazlar da varsa parazitleniyor olabilir. Modeminin de güç ayarlarına girdiğini düşünüyorum. Ekstra olarak bir arıza kaydı bırakabilirsin. Tesisatlarınızı bir incelesinler bence.

Daha önce bant genişliğini değiştiremiyordum, 20MHz kilitliydi. Sorunu düzeltmek için otomatiğe alıp sonra 40a çektim ve az önce 1 saat boyunca test ettiğim kadarıyla sorunum çözüldü.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2022-03-20 185540.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 43
Çözüm
Sorunun modem ayarlarında da olabileceğini söylemiştim. benim de aklımda dursun benzer sorun yaşarsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…