Pirinç pahalı mı?

Fonksiyonlar

Kilopat
Makaleler
1
Bugün evdekilerle pirincin fiyatı yüzünden tartıştık. Ben ucuz diyorum onlar pahalı diyorlar. Yaklaşık kilosu 20TL ve en aşağı 3 akşam yemeği çıkar. Asgari ücret 8500 dersek 3 akşam için 25TL gayet uygun, keza dışarıda yemeye kalksanız bırakın 3 akşamı 1 akşam bile kurtarmaz. Sizce onlar mı fazla ölücü yoksa ben mi piyasayı bilmiyorum?

Not: İnsanların özgürlüğünü kısıtlayıp irticaya geçit veren partiden değilim.

Daha ucuz olabilecekken pahalı. Üstte dendiği gibi her gün pirinç yeme muhabbeti de var.
Diğer ihtiyaçların fiyatları da böyle olunca totalde fazla geliyor.
Mevzu pirinç değil her şeyin olması gerektiğinden pahalı olması.

Pirinç pilavı yapmak için gaz/tüp, yağ, su ve tuz kullanılıyor diye biliyorum. Bunları da hesaba katarsak 35 TL edebilir. Eğer 3 kişiye 3 öğün yeterli gelecekse gayet ucuz ama işçilik var. O süre zarfında bir işte çalışsan az da olsa para kazanırsın, bunu da eklemek gerekebilir.

Basmati pirincin kilosu amrketlerde 60-70 TL sence ucuz mu? Spor yapan biri sağlık açısından şeker hastası olmamak için glisemik endeksi düşük karb kaynağı seçmeli ve bu birey günde yarım kilo pirinç yemesi gerekebilir. Çalıştığım dönemde maaşımın yarısı beslenmeye gidiyordu ki aile evinde olmama rağmen o yüzden beni yanlış anlama ama dünyaya aynı gözle bakmıyoruz dostum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı