Pişmiş prinç kalori hesabı nasıl yapılır?

emir312

Decapat
Daha fazla  
Elimde bir soru var ve yardımlarınızı rica ediyorum. Şu anda 100 gram pişmiş pirincin yaklaşık 130 kalori olduğunu biliyorum. Ancak, 100 gram pirinç pişirildiğinde yaklaşık 300-350 gram oluyor. Bu durumda, 300 gram pişmiş pirinç yaklaşık olarak 350-360 kaloriye mi denk gelir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Elimde bir soru var ve yardımlarınızı rica ediyorum. Şu anda 100 gram pişmiş pirincin yaklaşık 130 kalori olduğunu biliyorum. Ancak, 100 gram pirinç pişirildiğinde yaklaşık 300-350 gram oluyor. Bu durumda, 300 gram pişmiş pirinç yaklaşık olarak 350-360 kaloriye mi denk gelir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Mantıken içine su çekiyor, suyunda kalorisi olmadığına göre yine 130 kaloridir diye düşünüyorum.

Kontrol ettim aynı kaloriymiş. Hocam bu kadar kısa yazmak mantıklı gelmedi. Pişmemiş 100 gram pirinçte 300-350 kalori oluyormuş. Pişince ise içine su çektiğinden 350 grama yakın bir pirinç elde ediyoruz. Toplam kalori azalmıyor. Şu şekilde açıklarsam daha iyi olabilir:

100 gram pişmemiş = 350 kalori
100 gram pişmiş = 100-130 kalori
300 gram pişmiş = 350 kalori

Ağırlık artıyor kalori yoğunluğu azalıyor.

Son düzenleme:
Yazdığın bilgi yanlış baştan, o yüzden kafan karışıyor.

Pişmiş 100 gram pirinç 130 kalori diyip sonra pişince 300-350 gram oluyormuş diyorsun. Pişmiş pirinç bir daha nasıl pişecek?

100 gram çiğ pirincin kalorisi neyse piştiğindeki miktarın kalorisi de odur. Tabii yaptığın pilava attığın yağ miktarı vs. değiştirir bunu ama haşlama şekilde yapıyorsan değişiklik olmaz.

Yazdığın bilgi yanlış baştan, o yüzden kafan karışıyor.

Pişmiş 100 gram pirinç 130 kalori deyip sonra pişince 300-350 gram oluyormuş diyorsun. Pişmiş pirinç bir daha nasıl pişecek?

100 gram çiğ pirincin kalorisi neyse piştiğindeki miktarın kalorisi de odur. Tabii yaptığın pilava attığın yağ miktarı vs. değiştirir bunu ama haşlama şekilde yapıyorsan değişiklik olmaz.

Peki neden bulk için pirinc yemeyi öneriyorlar kalorisi çok az degil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı