Pitbull mu tehlikeli, sahibi mi?

Sahibi suçlu diyenler iyi okusun. Hiç bir şey bilmiyorsunuz. En az sizde o sahibi kadar suçlusunuz. Pitbullların beslenmesi derhal yasaklanmalı ve hepsi imha edilmeli.

Düşünsenize adam timsah alıyor evine ve besliyor. Ve sonra diyor ki ben timsahımı sevgi ile büyüttüm kimseye bir zararı olmaz. Belki sahibine karşı iyi olabilir ama çevresine karşı bu yırtıcı hayvan seçici olmayabilir... Bu kadar büyük bir risk taşıyor. Kendi bencil çıkarı için hayvanını sevgi ile büyüttüm yalanına sıgınıyor. Hayvan yırtıcı oldugu için çevresine zarar verip vermeyecegi garanti degildir. Bu düşüncesiz aşagılık insanın yanına yaklaşan kişilerin hayatı şans oyunu gibi şansa baglı kalmış oluyor. Bu yüzden sahipleri suçludur.

Anlamayanlar için bir şey daha. Golden cinsi bir köpek sahiplenenlerin başına niye böyle şeyler gelmiyor. Neden golden cinsi bir köpek bir çocugu parçalamıyor? Ya da bir Sivas Kangalı?
Şimdi hayvan sever piskopatlar gelip seni linçleyecek. Katılıyorum fikrine kesinlikle.
 
Pitbull'un beslenmesinde sahibinin ruh durumunu ve vereceği eğitimi denetlemek imkansız olacağından yasaklanmalı. Köpeğin tipine baksanıza beslenecek köpek mi kalmadı?
 
Ben köpeklerden açıkçası hiç korkmam ama ne zaman bir Pitbull yanımdan geçse ulan durduk yere saldırır mı diye düşünmeden edemiyoru. Geçmişte mahalle arkadaşımın abisi almıştı bu köpeği sahibine saldırmıştı köpek yaralamıştı.
 
İkisi de. Pitbull yapısı gereği saldırgan bir köpektir fakat suç sahibinde de oluyor tabii eğer sahibi onu bir silah ya da daha agresif olması türünden yetistiriyorsa suç sahibinde de vardır. Bence pitbulllar sadece askerlerin yardımcısı olarak kullanılmalı.
 
Gövde gösterisi yapmak için sahiplenen ve saldırgan yetiştiren, 40 kilo zargana kekolar olmasa bence gayet tehlikesi olmayan bir köpek. Saldırgan olanların yetiştirilme tarzını, bir insan da uygulasanız o insan bile önüne gelene saldırmaya başlar.
 

Geri
Yukarı