Piyango Biletine 525.000 TL Harcayan Adam

30.000 çeyrek biletin 525TL tuttuğunu hesaplayan Onedio yazarına ne demeli.

Adsız.jpg

Bilet falan almıyorum çünkü adil bir çekiliş olduğuna inanmıyorum. Ülkede her şey problemli ama bu kadar paranın döndüğü çekiliş sizce normal mi? O parayı halktan birine verirler mi sanıyorsunuz.
Arkadaş 80 milyon kişinin yaşadığı ülkede kimse çekilişe “kesin kazanırım” umuduyla katılmıyor zaten, varsa da milyonda bir şansı olduğunun bilincindedir. Günlük yaşantımızda otopark, ulaşım, yeme-içme gibi ıvır zıvırlara o kadar para döküyoruz, şurada bir çeyrek alıp yılda bir kere düzenlenen piyangoya katılmayarak yılbaşında keyif alabileceğiniz aktiviteye neden kısıtlama getiriyorsunuz anlamıyorum. Verdiğiniz 17,5 TL ile milyoner olma psikolojisinden en başında kurtulmalısınız zaten.

Konuya gelecek olursak; bahsi geçen miktar bizlere pahalı, verene cüzi geliyordur. Başkasını “aptal” olarak niteleme özgürlüğünü kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz siz? Milyonların söz konusu olduğu kumar sektörü de aptallık o zaman size göre, o sektörden bile geçimini sağlayanların sayısı azımsanacak seviyede değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı