Piyasa tekrar duser mi?

Evet düşecek, tarih belirtmek oldukça zor. Bu olaylar daha önce de oldu. Korona biterse, çip sıkıntısı geçerse, miningi ekran kartlarından ziyade fabrikalar devralırsa doğal olarak piyasa tersine döner ve zararına ekran kartı satışları olur.

GFN konusunda arkadaşlara bir yere kadar katılıyorum ancak tüm oyunlara destek vermemesi, ülkemize göre iyi denebilecek bir internet hızı istemesi, fiyatı, rekabetçi oyunlarda hissedilen delay ve droplar göz önünde bulundurulmalı. Elimde iyi bir sistem olmasına rağmen 34 Mbps'lik internetle GFN hizmetini deneyimledim hikayeli oyunlarda büyük iş başarsada rekabetçi oyunlarda gözle görülür bir gecikme yaşanıyor. Bu duruma hikayeli oyunlarda tölerans edilse de rekabetçi oyunlarda sinir bozucu bir durum oluşturabilir.

Ekran kartı fiyatlarının artışında ülkenin durumu arasında bir bağlantı yok. Döviz tabii ki artıyor ancak 300 dolar bandında piyasaya sürüleceği söylenen RTX 3060, Amazon'da 1100 doların üzerinde satılıyor ve bunun nedenleri olarak madencilik, salgın, çip sıkıntısı gibi durumları sayabiliriz. Yani şu an piyasada ürün yok. Bu da haliyle fiyatları yükseltiyor. En iyi ihtimalle 2021 yaz ayları deniyordu ancak bir süre önce 2022 işaret edildi. Net olarak: Kısa süre içerisinde fantastik bir durum oluşmazsa fiyatların eskiye dönmesini beklememek gerekir.

Ekran kartı fiyatlarının artışında ülkenin durumu arasında bir bağlantı yok. Döviz tabii ki artıyor ancak 300 dolar bandında piyasaya sürüleceği söylenen RTX 3060, Amazon'da 1100 doların üzerinde satılıyor ve bunun nedenleri olarak madencilik, salgın, çip sıkıntısı gibi durumları sayabiliriz. Yani şu an piyasada ürün yok. Bu da haliyle fiyatları yükseltiyor. En iyi ihtimalle 2021 yaz ayları deniyordu ancak bir süre önce 2022 işaret edildi. Net olarak: Kısa süre içerisinde fantastik bir durum oluşmazsa fiyatların eskiye dönmesini beklememek gerekir.

Yazdığımı düzgün anlayamamışsın. Ben diyorum ki stok sorunu var tamam bunla beraber kol gibi vergiler ve artan ve artacak olan ve düşme ihtimali pek bulunmayan döviz kuruyla beraber bizdeki ekran kartlarının fiyatı 2 yıl öncesi gibi olmayacak dedim. Kur 7 iken X fiyata aldığınız ürünü kur 8.20 iken yine aynı fiyata nasıl alacaksınız? MSI Gaming X 1660 Super ekran kartının 2000 TL'ye alınabildiği günler geri mi gelecek sanıyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı