Plank, şınav ve ağırlık kaldırma ile vücut gelişir mi?

embraceit

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Sapphire pulse RX 7900 GRE
Yaklaşık 1 yıl önce 85 kilo falandım şu an 69 kiloyum tekte 20-25 şınav günde toplam 200 şınav çekiyorum 5 dakika plank yapıyorum toplam 20 set ağırlık ise şu an yapmıyorum ama 7 kilo 2 tane dumbbell alacağım evde bunları yaparak vücut geliştirebilir miyim? Önceden spor salonuna gitmiştim yaklaşık 4 ay ek bilgi olarak. Bu hareketleri her gün yapmıyorum mesela 2 gün yapıyorum 1 gün dinleniyorum genellikle boş oluyorum o yüzden.

Yaklaşık 1 yıl önce 85 kilo falandım şu an 69 kiloyum tekte 20-25 şınav günde toplam 200 şınav çekiyorum 5 dakika plank yapıyorum toplam 20 set ağırlık ise şu an yapmıyorum ama 7 kilo 2 tane dumbbell alacağım evde bunları yaparak vücut geliştirebilir miyim? Önceden spor salonuna gitmiştim yaklaşık 4 ay ek bilgi olarak. Bu hareketleri her gün yapmıyorum mesela 2 gün yapıyorum 1 gün dinleniyorum genellikle boş oluyorum o yüzden.

Sürekli aynı noktayı çalışmak doğru olmaz. Mesla bir gün güğüs arka kol diğer gün ön kol sırt sonraki gün omuz bacak çalışabilirsin. Birer gün arayla da karın çalışırsın.

Sürekli aynı noktayı çalışmak doğru olmaz. Mesla bir gün güğüs arka kol diğer gün ön kol sırt sonraki gün omuz bacak çalışabilirsin. Birer gün arayla da karın çalışırsın.

Evet doğru diyorsun zaten tam olarak ne yapmam gerektiğini öğrenmek için ve tavsiyelerinizi almak için açtım konuyu.

Tabii ki de gelişirsin lakin farklı pozisyonlarda şınav dene, ayrıca her gün 200 tane çekme. Kaslar çalıştıkça zarar görür dinlenirken gelişir. Haftada 4-5 gün çalışman yeterlidir. Ayrıca dumbbelleri 2x10 alsan daha iyi olur, 7 hafif kalabilir. Calisthenics + dumbbell ile full/body çalışırsın aşşağı yukarı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii ki de gelişirsin lakin farklı pozisyonlarda şınav dene, ayrıca her gün 200 tane çekme. Kaslar çalıştıkça zarar görür dinlenirken gelişir. Haftada 4-5 gün çalışman yeterlidir. Ayrıca dumbbelleri 2x10 alsan daha iyi olur. Dumbbelllerle full/body çalışabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım teşekkür ederim ara veriyorum zaten de sonuçta uzman değilim tecrübesi olan insanların fikirlerini almak istedim sağ ol tekradan. Eklemek istediğim bir şey var sağ kolumda kas bariz belli oluyor ama sol kolumda çok da belli olmuyor ne tür bir egzersiz yaparak geliştirebilirim sol kolumu dumbbelllarla veya başka bir şey ile.

Anladım teşekkür ederim ara veriyorum zaten de sonuçta uzman değilim tecrübesi olan insanların fikirlerini almak istedim sağ ol tekradan. Eklemek istediğim bir şey var sağ kolumda kas bariz belli oluyor ama sol kolumda çok da belli olmuyor ne tür bir egzersiz yaparak geliştirebilirim sol kolumu dumbbelllarla veya başka bir şey ile.

Benim de fitnessda 2. ayım yani çok tecrübeli değilim, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu. Sağ kol kası derken triseps biseps ve forearmdan hangisini kastediyorsun anlayamadım.

Hareketlerde sol kolda birkaç tekrar fazla yapabilirsin eşitlenene kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı