Play Store'dan virüs bulaşır mı?

Bu mesaj niye yanlış bilgi şimdi?

Google'a 10 satırlık eklenti gönderirken 20 satır ne yaptığını, hangi izni neden istediğini açıklattı bana. Play Store'da ne olabilir? XDA'da da diyor ki "Google, Play Store'daki uygulamaların cihazınıza sorun yaşatmayacağından emin olarak yayınlar".

Bu da kanıtı:
Eki Görüntüle 1886149

Program izni olmayan şeyi yapamaz, daha sonradan o izni kafasına göre alamaz. Ayrıca, her istediği izin için bir sebep göstermelidir. Sebebi yersiz görülürse bütün programı reddederler.

Play Store eminim ki benim bu "oha" dediğimden daha katıdır.

Siz de daha havadaki yağmur damlasının ağaca can olup olmayacağını soruyorsunuz. İndirmediğiniz şey nasıl bir eylemde bulunsun cihazınıza? Sorun olmamasıyla birlikte, çok fazla umursadığınızı söylemeliyim.
Harbi neden yanlış bilgi olarak işaretlenmiş bende anlamadım. Moderatör ekibine laf atmak istemiyorum ama tuhaf bir durum.

Harbi neden yanlış bilgi olarak işaretlenmiş bende anlamadım. Moderatör ekibine laf atmak istemiyorum ama tuhaf bir durum.
Detaylı inceleyeceğiz dediler bana. Neyse, uzatmamak lazım.

Eğer gidip de 5-10 yıl önce yaşanmış vukuatları sebep göstererek yanlış bilgi işaretlerse diye düşündüm ve başka bir şey de geldi aklıma.

Eskiden bu kadar katı değildi, daha kolaydı. Yaşanan sorunlardan önlem alarak günümüzde yeri geldiğinde yazılımcılar tarafından incelenerek paylaşılan bir platform haline geldi.

Düşün yani, ben yazıyorum ve yolluyorum. Tek tek neresinde ne yapıyor açıklıyorum, işin arka planında uygulama hem virüs taraması görüyor, hem test ediliyor hem de yeri geliyor yazılımcı kişiler bakıyor ne yapmış bu diye.

Dostlar merhaba telefonuma Kaspersky indirecektim fakat Play Store da arama yapınca bazen arama çubuğu altında reklam olarak benzer uygulamaları çıkartıyor. Bende yanlışlıkla AVG antivirüs isimli uygulamayı yükleye tıkladım. İndirme %1 %20 falan oldu adını daha önce duymadığım bir yazılım olduğu için iptal dedim hemen ve yüklemedim. Herhangi bir sorun olur mu? Eskiden çok güvenilir ve iyi bir yazılımmış ama sahibi değişince bozdu diyorlar ve reklam falan çıkartıyormuş sürekli. Ben tam olarak yüklenmeden iptal ettim ama içim rahat etmedi bir sorun olur mu veyahüt yüklemiş olsam bile güvenli bir program mı bu?

Virüslü olsa Play Store kaldırır. Siteden indirince evet, bulaşabilir. Onlar sponsor reklam veriyor Play Store'ye.

Raporla. Yanlış bilgi yanlış verilmiş. Uyarını kaldırsınlar.

Detaylı inceleyeceğiz dediler bana. Neyse, uzatmamak lazım.

Eğer gidip de 5-10 yıl önce yaşanmış vukuatları sebep göstererek yanlış bilgi işaretlerse diye düşündüm ve başka bir şey de geldi aklıma.

Eskiden bu kadar katı değildi, daha kolaydı. Yaşanan sorunlardan önlem alarak günümüzde yeri geldiğinde yazılımcılar tarafından incelenerek paylaşılan bir platform haline geldi.

Düşün yani, ben yazıyorum ve yolluyorum. Tek tek neresinde ne yapıyor açıklıyorum, işin arka planında uygulama hem virüs taraması görüyor, hem test ediliyor hem de yeri geliyor yazılımcı kişiler bakıyor ne yapmış bu diye.

İlk başta beni savunduğunuz için teşekkür ederdim. Bugün bununla ilgili bir konu açacağım. Son zamanlarda moderatör hatası durumu çok arttı. 2 kere raporladım reddediyorlar. Açacağım konuda biraz agresif konuşacağım ki anlayana anladığı dilden cevap vereceğim. Reddedilme sebebi ise zaman zaman zararlı uygulamalar olabiliyormuş. Güldüm vallaha.
Umarım bu yazımıda gereksiz mesaj olarak geçirtmezler. Destekten talep açtım umarım emre abi veya Recep abi gibi kişiler görür de moderatör hatalarını görürler.

İlk başta beni savunduğunuz için teşekkür ederdim. Bugün bununla ilgili bir konu açacağım. Son zamanlarda moderatör hatası durumu çok arttı. 2 kere raporladım reddediyorlar. Açacağım konuda biraz agresif konuşacağım ki anlayana anladığı dilden cevap vereceğim. Reddedilme sebebi ise zaman zaman zararlı uygulamalar olabiliyormuş. Güldüm vallaha.
Umarım bu yazımıda gereksiz mesaj olarak geçirtmezler. Destekten talep açtım umarım emre abi veya Recep abi gibi kişiler görür de moderatör hatalarını görürler.

Hocam siz APK'den bulaşmaz dememişiniz cidden yanlış. Zaman zaman APK'den bulaşır.

Merak etme Play Store'a yüklenmeden Google ekibi testleri yapıyor. 99% u güvenlidir. :D

Hocam siz APK'den bulaşmaz dememişiniz cidden yanlış. Zaman zaman APK'den bulaşır.

Zaman zaman değil APK'lar sıkıtılı. APK dosyalarının içine virüs sıkıştırmak çok kolay sıkıtştırılarsa ve indirirseniz hiç farkında bile olmazsınız.

Bu mesaj niye yanlış bilgi şimdi?

Google'a 10 satırlık eklenti gönderirken 20 satır ne yaptığını, hangi izni neden istediğini açıklattı bana. Play Store'da ne olabilir? XDA'da da diyor ki "Google, Play Store'daki uygulamaların cihazınıza sorun yaşatmayacağından emin olarak yayınlar".

Bu da kanıtı:
Eki Görüntüle 1886149

Program izni olmayan şeyi yapamaz, daha sonradan o izni kafasına göre alamaz. Ayrıca, her istediği izin için bir sebep göstermelidir. Sebebi yersiz görülürse bütün programı reddederler.

Play Store eminim ki benim bu "oha" dediğimden daha katıdır.

Siz de daha havadaki yağmur damlasının ağaca can olup olmayacağını soruyorsunuz. İndirmediğiniz şey nasıl bir eylemde bulunsun cihazınıza? Sorun olmamasıyla birlikte, çok fazla umursadığınızı söylemeliyim.

Program izni olmayan şeyi yapamaz mı?

Google Play Store denen yer ne kadar güzel bir mağaza da olsa filtresinden peçete satan dilenci uygulamaları da geçiren bir uygulama bunu biliyoruz ki bu noktada Apple'ın filtreleri çok daha güçlü olmasına rağmen 2015'te şöyle bir olay gerçekleşti;

Korsanlar direkt XCode'u yeniden paketleyip, geliştiriciler uygulamaları daha yazarken bitmemiş uygulamalaya arka kapı açtılar. Sonra da o cihazın tüm diyaloglarını okur hale geldiler. Linkteki uygulamalarda aralarında tanıdık olanlar da var.

Bu meselelerde kesin yargıları kullanmamak gerek Google platformları hiçbir zaman güvenlikleri ile meşhur olmadılar. Sen burada 20 satır dil dökebilirsin ki Hindistan'dan gelen app istilasında gözden kaçan tek uygulama bile mağazayı diğerleri için mükemmel olmaktan çıkarır. Ben burada uygulama mağazalarına güvensiz demiyorum, en iyi ve en güvenli alternatifler buralar ancak genele yönelik kesin yargılarda bulunmak doğru değil.

Daha geçen sene Play Store’da 80, App Store’da 9 uygulama totalde en az 13 Milyon indirildiler ve yine 2015 gibi arka kapı çıktı içlerinden. Bunlar tek merkezden piyasaya sürülmüşlerdi ki mağazalar da uygulamaları geri çekti ancak olan bir sefer oldu. Bu geri çekmeler sadece ileri problemleri engeller. Nihayetinde veri sızıntısı oldu mu? Evet. Şu an mağazalar güvenli mi? Hayır.

5-10 sene öncesi değil. 2022:

Konu sahibine dönecek olursak aktif olmayan paket zararlı olamaz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı