PlayStation 2 ve oyunlarından ufak bir nostalji

eBay'den almıştım. 4 sene önce sattım. Bende eskiden Virtual Boy bile vardı. Odam koleksiyon odası gibi aynı.
Vay be, ne güzel hocam da keşke "dı" eki olmasay mış. Bu güzeller satılır mı?
Ülkemizde böyle koleksiyoner le rin olması ne güzel. Tanıdığım büyük çaplı koleksiyoner 1 kişi vardı artık 2 oldu desenize 🙂.
 
Memory card olmadığı için force unleashed oyununu tek seferde bitirmek gibi bir challenge yapmıştım. Tabii o zamanlar yaş 8, çevrede oyun oynayan yok, baba desen sadece film izler. Memory card diye bir haltın olduğunu öğrendiğimde aydınlanma yaşamıştım.
 
Memory card olmadığı için force unleashed oyununu tek seferde bitirmek gibi bir challenge yapmıştım. Tabii o zamanlar yaş 8, çevrede oyun oynayan yok, baba desen sadece film izler. Memory card diye bir haltın olduğunu öğrendiğimde aydınlanma yaşamıştım.
Hocam meğersem herkes mağdur olmuş bu durumdan 😄. Bende sorunu nette 128mb memory card bulup çözmüştüm. Hatta alıcağım zamanlar çok az kapasiteli diye üzülmüştüm. Meğersem 128mb nimet miş.
 
Efsaneler efsanesi Playstation 2.

Elimde Playstation 5 ve 11700K/RTX 3060 Ti'lı desktop olmasına rağmen şu konsoldan aldığım zevki alamıyorum.

Sony bu konsolu ürettiği sürece sürekli geliştirdi ve bazı özellikleri ekleyip çıkardı. Aslında Playstation 2' nin o kadar çok modeli var ki:

FAT kasa modelleri:
SCPH-30004
SCPH-39004
SCPH-50004

Slim kasa modelleri:
SCPH-70004
SCPH-75004
SCPH-77004
SCPH-79004
SCPH-90004

Çoğu insan bilmez ancak yukarıda yazdığım her bir modelin teknik açıdan kendine ait bir avantajı/dezavantajı var. Aslında hepsini detaylı olarak açıklayabilirim lakin onun için ayrı bir konu açmam gerekir.

Bende efsane SCPH-50004 FAT kasa mevcut. FAT kasaların içerisinde en çok tutulan modeli belki de. Slim kasaların aksine harddisk takılabilmesi FAT kasaları ölümsüz kılıyor. Yani oyun yüklü bir harddiski network adaptör vasıtasıyla monte ettiğinizde hem oyunlar daha seri yükleniyor, hem CD/DVD yazma derdinden kurtuluyorsunuz, hem de oyun oynarken lens kullanılmadığı için lens ölümsüz olmuş oluyor. Ayrıca yine slim kasaların aksine büyük fan sayesinde ısınma sorunu asla yaşanmıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki ben Slim kasaya USB belleği takıp oynuyorum.

Ama USB üzerinden oyunların loading süreleri aşırı yavaş. Hadi onu geçtim oyun içi ara sahneler yani cutscenes (FMV) o kadar çok takılıyor ki resmen oyunu oynanmaz hale getiriyor. Bunun sebebi de PS2' lerde USB donanım sürümünün 1.1 olması ve data transfer hızını kısıtlamasıdır. Siz isterseniz USB Gen 3.2 Usb bellek takın PS2 USB donanım sürümü 1.1 olduğu için taktığınız USB bellek 1.1 sürümü hızında aktarım yapacaktır. Yani kısacası, verici çok hızlı olsa bile alıcı yavaş olduğu için veri yine yavaş aktarılacak.

Tüm bu sebeplerden dolayı ben FAT kasaları daha çok seviyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı