PlayStation 4 alınmalı mı?

Suvolta

Hectopat
Yer
Ankara-İstanbul-Trabzon
Daha fazla  
Elimde güçlü bir sistem mevcut ancak geçmişte çıkan (PC'de olmayan) birkaç PS4 oyununu oynamanın yanı sıra ufaktan sevdiğim oyunların CD koleksiyonunu yapmayı düşünüyorum. Elimde 4K TV'nin yanı sıra 4K monitör de var. Konsol hakkında pek bilgi sahibi değilim aklımda birkaç soru mevcut. Elbette bunları Google ya da yapay zeka uygulamalarıyla öğrenebilirim ancak çok yönlü cevaplar alabileceğimi düşünerek buraya yazıyorum.

• Bloodborn tarzı oyunlarda kaç FPS veriyor? Stabil performans veriyor mu?
• Görüntü çıkışı 4K mı 1080p mi?
• Düz model yerine Pro mu tercih edilmeli?
• PS5 tüm CD’li PS4 oyunlarını destekliyor mu?
• DualSense ya da Edge kontrolcüleri tüm özellikleriyle olmasa da PS4'te çalışıyor mu?
• Oyunlarında HDR var mı?

4K oyunculukta 120 bin liralık NVIDIA PC'nin verdiği performansın aynısını 35 bin liralık PS5 Pro veriyor.

Sadece PS5 Pro öneririm.

Konuyu sapıtmak istemem. Xbox Series S bakmanızı öneriyorum o oyun bulunuyor mu bilgim yoktur ama konsol gayet iyi derecede. Sarı sitede bulunuyor uygun fiyatlara

Elimde güçlü bir sistem mevcut ancak geçmişte çıkan (PC'de olmayan) birkaç PS4 oyununu oynamanın yanı sıra ufaktan sevdiğim oyunların CD koleksiyonunu yapmayı düşünüyorum. Elimde 4K TV'nin yanı sıra 4K monitör de var. Konsol hakkında pek bilgi sahibi değilim aklımda birkaç soru mevcut. Elbette bunları Google ya da yapay zeka uygulamalarıyla öğrenebilirim ancak çok yönlü cevaplar alabileceğimi düşünerek buraya yazıyorum.

• Bloodborn tarzı oyunlarda kaç FPS veriyor? Stabil performans veriyor mu?
• Görüntü çıkışı 4K mı 1080p mi?
• Düz model yerine Pro mu tercih edilmeli?
• PS5 tüm CD’li PS4 oyunlarını destekliyor mu?
• DualSense ya da Edge kontrolcüleri tüm özellikleriyle olmasa da PS4'te çalışıyor mu?
• Oyunlarında HDR var mı?
Hocam öncelikle 8 yıldır PS4 kullanan birisi olarak söylüyorum 2025'de PS4 bence kesinlikle alınmaz.
• Konsol 30 FPS 1080p'de çalışıyor ve bazı yeni diyebileceğimiz oyunlarda hatta eski oyunlarda bile örneğin Witcher 3, FPS düşmeleri farkediliyor ve kasıyor.
• Düz model yerine Pro mu daha iyi diye sormuşsunuz PRO'da yukarda bahsettiğim FPS düşmeleri yaşanmıyor fakat onun dışında performans hemen hemen yine aynı.
• PS5 tüm PS4 oyunlarını destekliyor diye biliyorum.
Size tavsiyem en kötü ihtimal ikinci el bir PS5 almanız, PS4'e yeni oyun çıkmayacak ve performansı düşük kalıyor günümüzde.

Hocam öncelikle 8 yıldır PS4 kullanan birisi olarak söylüyorum 2025'te PS4 bence kesinlikle alınmaz.
• Konsol 30 FPS 1080P'de çalışıyor ve bazı yeni diyebileceğimiz oyunlarda hatta eski oyunlarda bile örneğin Witcher 3, FPS düşmeleri fark ediliyor ve kasıyor.
• Düz model yerine Pro mu daha iyi diye sormuşsunuz Pro'da yukarıda bahsettiğim FPS düşmeleri yaşanmıyor fakat onun dışında performans hemen hemen yine aynı.
• PS5 tüm PS4 oyunlarını destekliyor diye biliyorum.
Size tavsiyem en kötü ihtimal ikinci el bir PS5 almanız, PS4'e yeni oyun çıkmayacak ve performansı düşük kalıyor günümüzde.

PS5'te oynadığımda oyunlar 4K mı destekliyor 1080p mi FPS değerlerinde bir farklılık var mı yoksa 30-60 gibi kısıtlamalarla mı oynuyorsunuz? Bütçe benim için sorun değil görsellik açısından PS5 pek hoşuma gitmiyor.
Konuyu sapıtmak istemem. Xbox Series S bakmanızı öneriyorum o oyun bulunuyor mu bilgim yoktur ama konsol gayet iyi derecede. Sarı sitede bulunuyor uygun fiyatlara
Öneri için teşekkür ederim ancak Xbox platformunun bana katacağı herhangi bir artı yok o yüzden almayı düşünmüyorum.

PS5'te oynadığımda oyunlar 4K mı destekliyor 1080p mi FPS değerlerinde bir farklılık var mı yoksa 30-60 gibi kısıtlamalarla mı oynuyorsunuz? Bütçe benim için sorun değil görsellik açısından PS5 pek hoşuma gitmiyor.

Öneri için teşekkür ederim ancak Xbox platformunun bana katacağı herhangi bir artı yok o yüzden almayı düşünmüyorum.
PS5'de PS4 sürümü oyun oynarsanız, yani PS4 CD'si ile oynarsanız PS4'deki aynı performansı alırsınız. Fakat PS5 daha üstün olduğundan dolayı herhangi bir FPS düşüşü veya başka bir sorun yaşamazsınız sadece oyunu limitte yani 30FPS oynarsınız. PS5 Pro'da daha farklı bir ayar var, şöyle ki PS4 sürüm oyunlarda bile çok hafifte olsa grafik iyileştirmesi sağlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı