PlayStation 4 mü 5 mi almalıyım?

Öncelikle PS4 pro 9.0 versiyon almanı öneririm, oyunları oyna bitir daha sonra ps5 al, oyunu bile yok alıp ne yapacaksın ki. Bende Xbox da var ps4pro da 50k lik oyuncu PC si, mesele para değil burada, bende gidip 5 almıyorum çünkü gerek yok hala.

Öncelikle PS4 pro 9.0 versiyon almanı öneririm, oyunları oyna bitir daha sonra ps5 al, oyunu bile yok alıp ne yapacaksın ki. Bende Xbox da var ps4pro da 50k lik oyuncu PC si, mesele para değil burada, bende gidip 5 almıyorum çünkü gerek yok hala.
Bütçesi varsa neden ps4 pro alsın ki hocam.

Direkt ps5 alsın bütçesi varsa ps4 exc oyunları oynar ve ps5 özel çıkıcak oyunları oynar.

Sızıntılara göre 2024 de gelecek diyorlar. Ama bence 2025 de gelir. Bence PC toplamak daha mantıklı ama illa konsol alacağım diyorsanız PS 5 Pro bekleyin PS5 de şimdi bile BG3 Jedi survivor gibi oyunlar kötü grafiklerle çıkıyor.
Haklısınız ne kadar mantıklı olduğunu bilsemde yıllardan gelen bir konsol aşkım var pc artık bana daha çok iş aracı gibi geliyor haha

Hocam, illa PlayStation olsun demiyorsan Xbox Series X de tercih edebilirsin. PS5 ile aynı fiyata ve çok daha güçlü. Sen muhtemelen özel oyunlarda oynamayacaksin. Series X'te Game Pass diye bir şey var aylık 80 TL verip o kütüphanedeki bütün oyunları 1 aylığına bedavadan oynayabiliyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, illa PlayStation olsun demiyorsan Xbox Series X de tercih edebilirsin. PS5 ile aynı fiyata ve çok daha güçlü. Sen muhtemelen özel oyunlarda oynamayacaksin. Series X'te Game Pass diye bir şey var aylık 80 TL verip o kütüphanedeki bütün oyunları 1 aylığına bedavadan oynayabiliyorsun.
Xbox series x daha pahalı.

Bide game pass aylık 80 TL yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

Xbox Series X daha pahalı.

Bir de Game Pass aylık 80 TL yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

PS Plus zammından sonra daha pahalı olması normal.

Arkadaşlar merhaba,

Playstation hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Sorularım var cevaplarsanız memnun olurum. Bütçe belirtmiyorum çünkü ne alacağıma sizlerin cevapları doğrultusunda karar vereceğim. Sıfır ve ikinci el ürünlerin hepsine şuan yakınım yani hangisi uygunsa onu alabilirim. Şöyle ki kendimi zorlasam şuan taksit ile sıfır PS5 alabilirim ancak bilgim olmadığı için belki de gerek yoktur diyorum. Belki ikinci el alacağım bir PS4 bile beni tatmin edecektir. Sorularım şu şekilde;

1. Çok güzel bir televizyonum var hal böyle iken PS4 ile yeterince eğlenebilir miyim yani tatmin eder mi grafik olarak yoksa PS5 bile eskide kalmaya başladı alacaksan 5 al der misiniz?
  2. Sürüm, model ve çeşitleri hakkında sıfır bilgiye sahibim. Mesela PS4 kaça ayrılıyor, slim diye bir şey gördüm internette. Ayrıca disk kapasitesi var sanırım 500GB-1TB şeklinde. Ben Playstation cihazlarına CD takılıp oynanıyor diye biliyordum bu disk kapasiteleri ne işe yarıyor?
  3. PS4 ve PS5 çeşitleri nelerdir? Sürüm nedir, ne işe yarar?
  4. Hangisi nereden alınır, hangi platformlar ve siteler uygundur?
  5. Oynamak istediğim oyunlar COD tarzında silah oyunları ve Uncharted, Lara Croft tarzı macera oyunları. Bunlar için sorularımı baz alarak bana ne önerirsiniz değerli arkadaşlarım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
5 yıl PS4 kullanmış biri olaraktan;

1. Grafik olayı tamamen sana kalmış ama tabiki bazı oyunlarda PS4 yetersiz kalıp fan sesi ila uçuşa geçebiliyor.(özellikle fikrimi sorarsanız eski bir PS4 kullanıcısı olarak xboxı öneririm ille de PlayStation diyorsanız da ps5 olmalı bence.

2. Hocam ps4de 3e ayrılıyor PS4 PS4 slim PS4 pro. Ps5 ise bildiğim kadarıyla ps5 ve ps5digital olarak ikiye ayrılıyor(cd takılmayan versiyon)ayrıca ps4te Cuh mevzusu vardı ve bazı cuhlar hataliydi eğer alacaksanız ona dikkat hocam

3. 2.kisimda yazdım zaten dipnot olarak depolaması en az 1tb olsun hocam.

4.platform olarak tam bilgim yok ne yalan söyleyeyim ama Trendyol vb sitelerde daha uygun oluyordur herhalde

5.eger öyle çok çok yüksek oyun oynamaya akşam ya da normal performans istiyorum diyorsan PS4 pro ama yinede söylemeden edemeyeceğim bence PS4 alma dostum alacaksan ps5 al en kötü satarsın

Dipnot; PlayStation oyunları absürt pahalı. Ve aylık sistemi de pek tatmin etmiyordu ne yalan söyleyeyim. Bunu göze alarak al. Seni asıl zora sokacak kısım oyun fiyatları olacaktır (halen xboxın çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum)

Arkadaşlar merhaba,

Playstation hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Sorularım var cevaplarsanız memnun olurum. Bütçe belirtmiyorum çünkü ne alacağıma sizlerin cevapları doğrultusunda karar vereceğim. Sıfır ve ikinci el ürünlerin hepsine şuan yakınım yani hangisi uygunsa onu alabilirim. Şöyle ki kendimi zorlasam şuan taksit ile sıfır PS5 alabilirim ancak bilgim olmadığı için belki de gerek yoktur diyorum. Belki ikinci el alacağım bir PS4 bile beni tatmin edecektir. Sorularım şu şekilde;

1. Çok güzel bir televizyonum var hal böyle iken PS4 ile yeterince eğlenebilir miyim yani tatmin eder mi grafik olarak yoksa PS5 bile eskide kalmaya başladı alacaksan 5 al der misiniz?
  2. Sürüm, model ve çeşitleri hakkında sıfır bilgiye sahibim. Mesela PS4 kaça ayrılıyor, slim diye bir şey gördüm internette. Ayrıca disk kapasitesi var sanırım 500GB-1TB şeklinde. Ben Playstation cihazlarına CD takılıp oynanıyor diye biliyordum bu disk kapasiteleri ne işe yarıyor?
  3. PS4 ve PS5 çeşitleri nelerdir? Sürüm nedir, ne işe yarar?
  4. Hangisi nereden alınır, hangi platformlar ve siteler uygundur?
  5. Oynamak istediğim oyunlar COD tarzında silah oyunları ve Uncharted, Lara Croft tarzı macera oyunları. Bunlar için sorularımı baz alarak bana ne önerirsiniz değerli arkadaşlarım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ps4 al bence hep ps5 den ucuz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı