PlayStation 4 Pro vs Xbox One X

Daha fazla  
Birçok kişinin tartıştığı bir konu olan Xbox vs PlayStation davasını kendi adıma düzenledim. Ben de konsol almak isteyen bir insanım. Malum bilgisayar fiyatları ortada. Ben genel olarak "Xbox One X"den yanayım. Ancak bazı durumlar var. Bu durumları madde madde size sunayım:
  1. Ben Xbox One Controller kullanıcısıyım ve buna alışığım. Önceden hiç PlayStation 4 Controller kullanmadım.
  2. Xbox One X, PlayStation 4 Pro'dan daha güçlü. Oyunumu en iyi şekilde oynamak isterim.
  3. Xbox One'da exclusive oyunlar çok az ve güzel oyunların çoğunun Türkçe dil desteği yok. Ancak PlayStation 4'te birçok iyi exclusive oyun var ve Türkçe dil destekleri de var. İngilizce'm pek iyi değil. Oyunları anlamakta zorluk çekerim.
  4. Xbox One'da oynayacak oyun bulamıyorum. GTA V, RDR 2 oynarım dedim ama Türkçe dil destekleri yok. Xbox One için oyun söylerseniz sevinirim Türkçe dil desteği olan. PlayStation 4'te ise Detroit, Days Gone, Horizon Zero Down, God of War 4, Bloodborne, The Last of Us, Uncharted 4 var. Keşke Spider Man de Türkçe olsaydı.
  5. 4K televizyonum yok. 1080p oynayacağım.
  6. 60FPS istiyorum.
  7. Offline oynayacağım. PlayStation Plus veya Xbox Live Gold satın almayacağım.
İşte bunlar kriterlerim. Şimdi ise malum soru:

Xbox One X mi alayım PlayStation 4 mü?

Teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
PS4 sizin için daha uygun duruyor. Tek kişilik oyunlar için güzel markaları var. EA Access gelmesiyle daha güzel hal aldı mağaza. PS4 sahibi olarak sadece mağaza politikasından muzdaribim. Kur etkisi tabi ki kaçınılmaz ancak UK PSN ve GBP ciğerimizi söküyor. İstediğin oyun indirime girmedikçe normal fiyata (altını çiziyorum) gelmiyor. O kadar talep olmasına rağmen hala PS TR yöneticileri bir şeyler yapmıyor. Kendi PSN mağazamızı ve sabit kur istiyoruz. Xbox içinse güzel üyelik sistemleri bulunuyor, pek Exclusive yok ama üyelik paketleri ilgi çekici duruyor. Microsoft, Türkiye'yi pek umursamıyor gibi duruyor Xbox cephesinde.

Birçok kişinin tartıştığı bir konu olan Xbox vs PlayStation davasını kendi adıma düzenledim. Ben de konsol almak isteyen bir insanım. Malum bilgisayar fiyatları ortada. Ben genel olarak "Xbox One X"den yanayım. Ancak bazı durumlar var. Bu durumları madde madde size sunayım:
  1. Ben Xbox One Control'ler kullanıcısıyım ve buna alışığım. Önceden hiç PlayStation 4 Control'ler kullanmadım.
  2. Xbox One X, PlayStation 4 Pro'dan daha güçlü. Oyunumu en iyi şekilde oynamak isterim.
  3. Xbox One'da exclusive oyunlar çok az ve güzel oyunların çoğunun Türkçe dil desteği yok. Ancak PlayStation 4'te birçok iyi exclusive oyun var ve Türkçe dil destekleri de var. İngilizce'm pek iyi değil. Oyunları anlamakta zorluk çekerim.
  4. Xbox One'da oynayacak oyun bulamıyorum. GTA V, RDR 2 oynarım dedim ama Türkçe dil destekleri yok. Xbox One için oyun söylerseniz sevinirim Türkçe dil desteği olan. PlayStation 4'te ise Detroit, Days Gone, Horizon Zero Down, God of War 4, Bloodborne, The Last of Us, Uncharted 4 var. Keşke Spider Man de Türkçe olsaydı.
  5. 4K televizyonum yok. 1080p oynayacağım.
  6. 60FPS istiyorum.
  7. Offline oynayacağım. PlayStation Plus veya Xbox Live Gold satın almayacağım.
İşte bunlar kriterlerim. Şimdi ise malum soru:

Xbox One X mi alayım PlayStation 4 mü?

Teşekkürler!

Öncelikle en büyük sıkıntı dil ve senin bu sorunun üstüne gitmen gerekiyor. Türkçe oyunlar oynamak yerine ingilizce oyunlar oynayarak dilini geliştirmelisin ve oyunlar dil öğretmede bence en iyi öğretmenlerden biri.

Oyun konusuna gelirsek sony oyun süreleri çok kısa exculusive oyunlara sahip evet fakat bunun dışında bütün dünyanın oynadığı ve sıkılmadan 100'lerce saat oynayabileceğin battlefield , fifa , pes , minecraft vb oyunlar daha iyi grafiklerle ve game pass ea acses gibi sistemler ile playstation a göre çok daha ucuz.

Exculusive aşığı değilsen kesinlikle önerim xbox. Ayrıca playstation controller xbox a göre hiç ergonomik değil pişman olacaksın eğer ps tarafına geçersen bilgin olsun.

Şuan dahi hatrı sayılı PS3 kullanıcısı varken PS5 çıkınca PS4'lere çöp gözüyle bakılmasını doğru bulmuyorum. PS5'ler ilk çıktığ vakitte ateş pahası olacağı için PS4 almak mantıklı bence.

500 dolar civarı olacak deniliyor. 3000 TL + vergisi en az 5000 bulur. O kadar bütçe sahibi değilim maalesef. Televizyon da almam gerekecek. PS5 hayal gibi bir şey şuan.

PlayStation 5 6000₺'den yukarı çıkmaz. Belki bu modelle birlikte bir alt model de piyasaya sürülür. Büyük ihtimalle o da 4000₺ civarında olur ve PS4 Pro'dan güçlü olur. Bunların ise 2020'de çıkacağı konuşuluyor. Tabii bunlar benim tahminim. Alıp almamak size kalmış.

PlayStation 5 6000₺'den yukarı çıkmaz. Belki bu modelle birlikte bir alt model de piyasaya sürülür. Büyük ihtimalle o da 4000₺ civarında olur ve PS4 Pro'dan güçlü olur. Bunların ise 2020'de çıkacağı konuşuluyor. Tabii bunlar benim tahminim. Alıp almamak size kalmış.

Açıkçası 1000 TL fazla vermek istemiyorum. Hatırı sayılır bir sürü oyun var ve onları daha oynamamışken zaten almam. 3000 TL Xbox One X + BF5 Bundle, 2900 TL sadece Xbox One X, 3100 TL PS4 Pro bulmuşken birini alayım. Fiyatlar düşer diyorsanız belki biraz beklenebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı