PlayStation 5 DualSense PC için alınır mı?

Jack Ripper

Centipat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarıma joystick almayı düşünüyorum. PlayStation 5 DualSense mi alsam jiroskop, trigger vb özellikler bilgisayarımda çalışır mı? Bluetooth özelliği yok kablolu bir şekilde oynayacağım bu özellikler kullanılabilir mi? Yoksa Exotic T28 alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'de hem Dualsense hem Xbox 9. nesil Controller kullanıyorum. Açıkçası Dualsense teknolojik anlamda daha ileri olsa bile PC'de gerçek anlamda Dualsense destekleyen oyun sayısı az. Dualsense destekleyen her oyun o Adaptive Triggers, Haptic Feedback gibi teknolojileri desteklemiyor ya da Dualsense almaya değecek kadar iyi kullanmıyor. Ya o teknolojiler oldukça boş bir teknoloji durumunda şu an. Bu arada kablolu kullanımda jiroskop, triggerlar vs. kullanılabiliyor. Bluetooth kullanımda maalesef kullanılmıyor.

PC'de hem DualSense hem Xbox 9. nesil Controller kullanıyorum. Açıkçası DualSense teknolojik anlamda daha ileri olsa bile PC'de gerçek anlamda DualSense destekleyen oyun sayısı az. DualSense destekleyen her oyun o adaptive triggers, haptic feedback gibi teknolojileri desteklemiyor ya da DualSense almaya değecek kadar iyi kullanmıyor. Ya o teknolojiler oldukça boş bir teknoloji durumunda şu an. Bu arada kablolu kullanımda jiroskop, triggerlar vs. kullanılabiliyor. Bluetooth kullanımda maalesef kullanılmıyor.

Peki sizin öneriniz hangisi DualSense5 mi yoksa T28 mi?

Ben olsam 9. nesil Xbox alırdım, PC için çok çok daha iyi.

Xbox kontrollerine alışamam korkusu yüzünden uzak duruyorum DualSense'yi de jiroskop, trigger vb. özellikleri için istiyorum.

Xbox kontrollerine alışamam korkusu yüzünden uzak duruyorum DualSense'yi de jiroskop, trigger vb. özellikleri için istiyorum.

Eğer tüm özelliklerini kullanmak isterseniz bir uygulama kullanmanız gerekecek, o uygulama ile de oyunların tuşlarını Xbox dizilişinde oynayacaksınız. Mesela yuvarlak yerine b görünecek. Siz karar verin o zaman.

Zorunlu olarak Playstation kontrolcüsünde kalacaksan ya Dualsense ya da Dualshock 4 al. Dualsense 2021 ve sonrasında çıkan oyunlar için daha iyi. Dualshock 4 ise 2023 ve öncesindeki oyunlar için daha iyi. Ha 2000'lerden günümüze kadar neredeyse her oyun için istiyorsan yine Xbox lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı