PlayStation 5 hâlâ alınır mı?

Tamam beyler en çok sizde var PS5 aldınız anladık ama başkalarına neden almamalarını söylediğimiz zaman bu kadar babanız yapmış gibi savunmaya gerek yok. Sony en paragöz firmalardan biri.

Güzel konu hocam, objektif bakıldığında bir çok soruyu yanıtlamış.

Paran varsa alınır bütçe zorlanacaksa her şey gereksizdir.
İşte aradığım cevap.

Tamam beyler en çok sizde var PS5 aldınız anladık ama başkalarına neden almamalarını söylediğimiz zaman bu kadar babanız yapmış gibi savunmaya gerek yok. Sony en paragöz firmalardan biri.
+

Steam'da da aile kavramı var. Kardeşlikle aynı işlevi görüyor.

Ve tabii ki Plus'ta PC'de parayla satılan oyun bedava olabilir. Fakat genel anlamda mağazası çok pahalı. Yeni çıkan oyunlarda da Xbox ve Steam ile karşılaştırıldığında çok pahalı. Siz 1-2 oyunu ucuz görüyor olabilirsiniz RDR 2 gibi ama onlar zam dalgasından kurtulmuş çok az sayıdaki oyundan ibaret sadece. @Onur Altuğ Sever

Paran varsa alınır bütçe zorlanacaksa her şey gereksizdir.

Parası olanın bence PC alması daha mantıklı. 540p-760p den yükseltilmiş oyun oynayacağıma 60-70k ya sistem dizerim 2K120FPS 4K60FPS oynarım daha iyi.

Aynı oyunları oynayabilmek her ikisinde de oynamak her zaman aynı keyfi almak anlamına gelmiyor. İkisini de aktif olarak kullanıyorum ikisini de çok seviyorum. Ancak aldığım keyifler farklı.

Ben bilgisayarda bazen oyun oynarken gerçekten çok yoruluyorum, kendimce sebeplerim (özellikle kendimce diye belirtiyorum birisi gelip yok bende öyle olmuyor demesin diye):

-bilgisayarda oyun açarken "yok epic games tıkladım oyun açılmadı", yok bilmemne.dll bulunamadı hatası, virtual bilmem ne yükle, güvenlik duvarı hata verdi gibi yazılımsal şeylerle ister etmez mutlaka ayda yılda bir de olsa denk gelmek bazen kısıtlı bir zaman aralığında oynamak istediğin oyunu eziyete çeviriyor.

- bilgisayar sandalyem her ne kadar rahat olsa da oturma odamdaki koltuk kadar değil. Özellikle chill, hikayeli oyunları yayıla yayıla oynamak istiyorum.

- Bilgisayara playstaion kolu kalitesinde bir şeyler alsam ya tam fonksiyon kullanamıyorum ya da aldığım ürün pilliyse falan bununla uğraşmak istemiyorum.

- 27" monitörüm var ancak 2 kişi oyun oynamak istediğimde hem monitör bence küçük geliyor hem de 1 sandalyem olduğu için yanımdaki kişi oturma odasındaki ki kadar rahat oyun oynayamıyor.

bunlar benim playstation seçme sebebim. Bilgisayarda oynadığım oyunlarda da genelde online oyunları, arkadaşlarla beraber kalabalık gruplarla oynamayı seviyorum. Kısacası bu tamamen kişinin isteğine bağlıdır. Komple birisini gömüp alınmaz demek saçmalık.

Parası olanın bence PC alması daha mantıklı. 540p-760p den yükseltilmiş oyun oynayacağıma 60-70k ya sistem dizerim 2K120FPS 4K60FPS oynarım daha iyi.
60-70K'lık donanımlı bir PC'ye kafa tutacak konsol donanım anlamında yok zaten. Optimizasyon ve yazılım anlamında konsollara yetişemiyor PC tarafı, keşke oyun üreticileri daha çok çabalasa ama o zamanda devreye 1070 ekran kartlıyla 4090'a sahip farklı kombinler çıkıyor hangi donanıma göre ayarlanacak? Konu sahibinin sorduğu soru konsola özel çıkan oyunlar PC'ye geliyor TLOU1-GoW-Uncharted vb. özel durumu bitti görüşünde ama o zamanda kullanım işin içine giriyor iyi bir PC'ye monitör ve rahat kullanım açısından ekipmanlar da alınması lazım(sandalye-klavye-fare) ama her evde ortalama bir koltuk ve televizyon vardır ister otur ister uzanarak oyna kafası. Anlatmaya çalıştığım durum bütçede sıkıntı yoksa iki platformunda keyfine var.

Neden alınmaz
1. artık konsollarda optimizasyon diye bir şey yok. RTX 4060 ile rahat 1080p oynayabileceğin Alan Wake PS5'te 850p çalışıyor. Ayarlardan kısıp çözünürlüğü artırayım desen öyle bir özgürlüğün yok.
2. oyun fiyatları aşırı pahalı. PC'de bir sürü platform olduğu için karşılaştırıp ucuza oyun alabiliyorsun. PS Store da bir kaç istisna hariç tüm oyunlar PC'den daha pahalı. Dead Cells steamde 12,50 dolar PS Store da 440 TL ama PC'de ayrıca Xbox Store da var ve oradan tüm dlcleriyle birlikte 113TL'ye aldım.
3. PS5'te yapabileceğin tek şey oyun oynamak. Bilgisayarda yapabileceklerinin sınırı yok.
Daha bir sürü sayılabilecek neden vardır ama hem aklıma gelmediği hem de daha fazla nedene ihtiyaç olmadığı için gerek duymadım. PC'ye Xbox kolu alın daha iyi bir tecrübe olur.
+Olmayan optimizasyon olayı ayrıca geri tepme de yapabiliyor mesela PS5'te RDR2 hala 30 FPS ve PS4 Pro ayarlarıyla oynanıyor. Yıllar sonra düzelteceklerini de düşünmüyorum. RDR1 de 30FPS ve optimizasyon yok. Bloodborne da 30FPS ve optimizasyon yok. Tamamen israf konsol almak.

Son düzenleme:

Bakın konsollar birer oyuncaktır. Bir oyuncakla birden fazla işlevi olan bir makineyi karşılaştırmak kısmen de olsa yanlış. Yani şunun cevabı net: PC>konsol. Herkes hemfikir herhalde. PC'de ekran kartları aldı başını gitti, birden çok mağazaya erişim sağlıyorsun bu sebepten oyunları ucuza yakalama şansın daha fazla, Xbox zaten her şeyiyle PC'de iken bu nesilde Sony de artık çıktıktan 1-2 veya en geç 3 sene içinde oyunları PC'ye getiriyor o sebepten özel oyun esprisi de kalmamışken PC= her şey oldu.
Fakat konsollar halen daha gayet mantıklı özellikle PS tarafı daha da mantıklı benim gözümde. Özel oyunlara ilginiz varsa time exclusive olarak halen daha ilk günden PS5'e çıkıyorlar ve hiç beklemeden, modası kaçmadan o oyuna erişim sağlayabiliyorsun. Donanım olarak PS5 performans modunda 1080P-2K 60FPS medium- high grafiklerde verirken kalite modunda 2K-4K arası 30FPS high ayarlara çıkabiliyor ve 30FPS modunda ışın izleme de sunabiliyor çoğu oyunda. 20 binlere o yüzden alınır diyorum hatta yurt dışından daha da aşağı fiyatlara alabilirsiniz ve yeni çıkan PS5 Pro'yu da yurt dışı şekilde alabilirsiniz. GTA 6 oynama hevesiniz varsa bu oyuncaklarda oynayacaksınız ilk 1 belki 2 sene çünkü sadece konsollarda olacak. Yani o yüzden o paraları hak ediyorlar çekinceniz olmasın.
Yine de sadece ya konsol ya PC arasından birini seçecekseniz elbette PC seçmelisiniz.

@Yerayay Şu mesaja niye "hahaha" attınız, çok merak ediyorum. Burada ne komik demişim acaba?

PS mağazası genel anlamda çok daha pahalı. Ve Steam'daki aile sistemi de kardeşlik benzeri bir sistem. PS'de bir oyun bedava verildi diye genel anlamda kazık fiyata oyun alındığı gerçeğini değiştirmiyor, yani bir anlamı olmuyor o bedava oyunun.

Teşekkürler gençler yorum ve görüşler için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…