Aynı oyunları oynayabilmek her ikisinde de oynamak her zaman aynı keyfi almak anlamına gelmiyor. İkisini de aktif olarak kullanıyorum ikisini de çok seviyorum. Ancak aldığım keyifler farklı.
Ben bilgisayarda bazen oyun oynarken gerçekten çok yoruluyorum, kendimce sebeplerim (özellikle kendimce diye belirtiyorum birisi gelip yok bende öyle olmuyor demesin diye):
-bilgisayarda oyun açarken "yok epic games tıkladım oyun açılmadı", yok bilmemne.dll bulunamadı hatası, virtual bilmem ne yükle, güvenlik duvarı hata verdi gibi yazılımsal şeylerle ister etmez mutlaka ayda yılda bir de olsa denk gelmek bazen kısıtlı bir zaman aralığında oynamak istediğin oyunu eziyete çeviriyor.
- bilgisayar sandalyem her ne kadar rahat olsa da oturma odamdaki koltuk kadar değil. Özellikle chill, hikayeli oyunları yayıla yayıla oynamak istiyorum.
- Bilgisayara playstaion kolu kalitesinde bir şeyler alsam ya tam fonksiyon kullanamıyorum ya da aldığım ürün pilliyse falan bununla uğraşmak istemiyorum.
- 27" monitörüm var ancak 2 kişi oyun oynamak istediğimde hem monitör bence küçük geliyor hem de 1 sandalyem olduğu için yanımdaki kişi oturma odasındaki ki kadar rahat oyun oynayamıyor.
bunlar benim playstation seçme sebebim. Bilgisayarda oynadığım oyunlarda da genelde online oyunları, arkadaşlarla beraber kalabalık gruplarla oynamayı seviyorum. Kısacası bu tamamen kişinin isteğine bağlıdır. Komple birisini gömüp alınmaz demek saçmalık.