Güzel konu hocam, objektif bakıldığında bir çok soruyu yanıtlamış.Neden konsol yerine bilgisayar tercih edilmeli?
Türkiye'de gereksiz bir konsol yüceltme kültürü var. Bugün özellikle Türkiye'de neden konsol alınmaması gerektiğinden bahsedeceğim. Bunlar benim düşüncelerim konsol fanı arkadaşlar saydırmasın konu altına gelip. 1. Sebep: Konsolların aylık üyelik ücretleri Çok ucuza diye aldığın PlayStation...www.technopat.net
Bu konuda her detayıyla anlattım neden alınmaz.
İşte aradığım cevap.Paran varsa alınır bütçe zorlanacaksa her şey gereksizdir.
+Tamam beyler en çok sizde var PS5 aldınız anladık ama başkalarına neden almamalarını söylediğimiz zaman bu kadar babanız yapmış gibi savunmaya gerek yok. Sony en paragöz firmalardan biri.
Paran varsa alınır bütçe zorlanacaksa her şey gereksizdir.
60-70K'lık donanımlı bir PC'ye kafa tutacak konsol donanım anlamında yok zaten. Optimizasyon ve yazılım anlamında konsollara yetişemiyor PC tarafı, keşke oyun üreticileri daha çok çabalasa ama o zamanda devreye 1070 ekran kartlıyla 4090'a sahip farklı kombinler çıkıyor hangi donanıma göre ayarlanacak? Konu sahibinin sorduğu soru konsola özel çıkan oyunlar PC'ye geliyor TLOU1-GoW-Uncharted vb. özel durumu bitti görüşünde ama o zamanda kullanım işin içine giriyor iyi bir PC'ye monitör ve rahat kullanım açısından ekipmanlar da alınması lazım(sandalye-klavye-fare) ama her evde ortalama bir koltuk ve televizyon vardır ister otur ister uzanarak oyna kafası. Anlatmaya çalıştığım durum bütçede sıkıntı yoksa iki platformunda keyfine var.Parası olanın bence PC alması daha mantıklı. 540p-760p den yükseltilmiş oyun oynayacağıma 60-70k ya sistem dizerim 2K120FPS 4K60FPS oynarım daha iyi.
Özel oyunlar PC'ye gelmiş durumda. Çoğu kişi konsol devrinin yavaş yavaş bittiğini söylüyor. Bu dönemde 20 binlere PlayStation 5 veya Series X alınır mı? Konsol rahatlığından sormuyorum, tamamen donanım ve kullanım olarak soruyorum.
@Yerayay Şu mesaja niye "hahaha" attınız, çok merak ediyorum. Burada ne komik demişim acaba?Haklısınız hocam da genel anlamda mağazası pahalı olduğu için aslında pek de bir etkisi olmuyor. Ve Steam'da aile diye bir şey var. Mesela aileden biri alsa diğeri de erişiyor oyuna. Kardeşlik gibi sistem. Öyle de oynanabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.