PlayStation 5 ses sorunu

vanhalen

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar yaklaşık 3 haftadır kullandığım PlayStation 5 digital sürümden aşağıdaki videodaki gibi ses geliyor. Ayrıca bu ses oyuna girince artıyor ana menüye dönünce bir miktar azalıyor. Gelen bu ses coil whine mıdır yoksa daha ciddi bir sorun mudur? Servise göndermeli veya değişim talep etmeli miyim? Yardımcı olabilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam aradaki fırt sesini diyorsanız depolama birimleri alakalı olması muhtemel değişim yapmazlar bunun için, PC'dede ses çıkarırlar.

Sesin çok yüksek veya alçak olduğunu farkedemedim. Oyun oynarken sesini duyuyor musunuz? Mesela TV'den 1.5metre 2metre uzaklıktan belirgin ses geliyor mu?

Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Sanırım sesi tam alamamışım video ile iki video kaydı daha aldım onlara da göz atabilir misiniz? Oyunu duraklatıp televizyonun sesi kesildiği anda cızırtı sesi gelmeye başlıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Birde aşağıdaki gibi bir ses kaydı aldım.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim. Oyuna girince artıp ana menüye ya da PS tuşuna basınca azalması beni biraz düşündürdü ve korkuttu.

Merhabalar yaklaşık 3 haftadır kullandığım PlayStation 5 digital sürümden aşağıdaki videodaki gibi ses geliyor. Ayrıca bu ses oyuna girince artıyor ana menüye dönünce bir miktar azalıyor. Gelen bu ses coil whine mıdır yoksa daha ciddi bir sorun mudur? Servise göndermeli veya değişim talep etmeli miyim? Yardımcı olabilir misiniz?

Şimdi yaşadığın sorunu yazacağım buraya eğer yazdıklarım varsa cihazda coilwhine var demektir; cihazı ilk açtığında sadece ana menüde bekleyip oyuna yada herhangi bir uygulamaya girmediğinde hiç ses yoktur oyuna girince yükleme ekranında ses tavan yapar yükleme ekranı bitip oyunun içine girince ses gitmez ama hafif azalma olur oyun arkada açıkken ana menüye döndüğünde seste azalma olur oyunu kapayınca ise ses ortadan yok olur, birde her oyunda ve uygulamada aynı aynı ses seviyesinde değildir yani oynadığın oyun daha ağır bir oyunsa ses daha çok olur. Eğer dediklerim varsa bu coilwhine sesi haberin olsun, 2 sene önce sıfır ps4 slim aldığımda aynı ses ortaya çıkmıştı cihazda(ps4 slim ve ps4 pro'da yaygın bir sorundu). Ben bu sorunu yaşadığım zaman biraz araştırma yaptım ve forumlarda açılan yüzlerce konudan şu bilgiyi edindim "Sony PS4'de bulunan coilwhine'ı bir sorun olarak görmediği için değişim yada tamir yapmıyormuş" ama PS5 yeni çıkan bir cihaz olduğu için değişim yapacaklarını yada sorunu tamir edeceklerini düşünüyorum. Bu arada coilwhine sesten başka bir şey değil, sadece ses yapıyor cihazın performansına etki filan etmiyor yada cihazın bozulmasını sağlamıyor tek yaptığı şey yeni alınan cihazda ses yapıp insanı sinir edip çileden çıkarmak(sıfır cihaz alıyorsun ve bu sorunla karşılaşıyorsun gel de çileden çıkma). Bu arada değişim yapsalar yada cihazını tamir etseler de bu soruna bir daha sahip olmayacağının garantisi yok yani tekrar yaşayabilirsin bunu hiç belli olmuyor ben ps4 slim'i ilk aldığım herhangi bir ses yoktu ama 2-3 ay sonra kendiliğinden ortaya çıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı