Öncelikle şu kısımlara değinmek istiyorum hocam, evet PS5 kesinlikle çamur gibi grafik falan sunmuyor ama 4K 60 FPS oyun da oynatmıyor genel olarak oyunlar 800p ve 1200p aralığından upscale ediliyor, saf 4K ile sanırım Minecraft ve AA gibi oyunlar oynamıştım, yeni oyunların çoğu üstte belirttiğim gibi bu aralıklar ile upscale ediliyor ve "4K" adında sunuluyor, GTA 6 da ayrıca 4K PS5'te imkansız 2K da öyle 1080p 60 FPS 2K upscale ile 30 FPS çalışırsa öpüp başın üstüne konulması gerek, PC de GTA 6'yı aynı kalitede sıfır 35-40k 2. el 25k gibi fiyatlara PS5 veya birkaç tık daha iyi kalitede oynanır diye düşünüyorum, Steam de şu an en çok kullanılan kartlarda 4060, 4060 Ti bilemedin 4070 yani orta segment.
Ayrıca evet mavi ekran gerçekten sıkıntı fakat 2020'den beri Max 5 kere falan yasamisimdir, PC'yi fazla ellemedigim ve her şeyim genelde orijinal olduğu için yaşamadım veya fazla şanslıyım, PS5 ilk çıktığında aldıktan 6 ay sonrası anakart yaktı yeni PS5 geldi 1 hafta sonra aynı sorun yaşandı, PS5 Slim'ler ilk ciktiginda tekrar aldim ve fazla ısıdan çok coil whine sesi yapıyordu ve aşırı rahatsız olup PS5'i tamire gonderttim ardından sattım, yani bunlar şans işi biraz, CD aldım mesela nasılsa içinde kaldı çıktığında 4-5 yeri çizikti falan, şu an PC kullanıyorum o da Online'in paralı olması ve tek bir yere bağlı olmak istemeyip PC'nin artık her platformun bir arada olmaya başladığı bir yer olmasından dolayı.
Evet dediğiniz doğru fakat PC üzerinde de key olarak veya hesap olarak alıp aynı şekilde oynayabilirsiniz, ben takas yapmayı adamla yüz göz olma riskini göze almak istemiyorum yok abi burası çizik benimkinde çizik yok 100 ver üstüne gibi muhabbetler bana ters, 2000'e alsam 1500'e satıp başka oyun alacağım falan, evet aslında oyunu 500 TL'ye oynuyorsun ve 2000'e oyun alırken de tekrar 500 verip bunu döngü haline getiriyorsun fakat dediğim gibi çizik muhabbeti yapan bir adama denk gelince bu sefer de gına geliyor, dijitalden hesap alip oynamakta mantikli fakat dedigim gibi yine PC uzerinden ayni is yapılabiliyor. Her iki tarafta iyi bence PS te Online ücretsiz olsa PS tercih ederdim belki ama maalesef ben aylık para vermem hem oyun alıp bir de aldığım oyunu oynamak için para vermek saçma geliyor.