PlayStation 5 Tanıtım Tarihi Resmi Olarak Açıklandı

Dandik konsollar bir de dünyanın parasına satarlar. Oyunları da öyle. Gereksiz konsollar. Çoğu oyun zaten PC'ye çıkıyor. PC'nin grafikleri daha iyidir.
Bir PC kullanıcısı olarak her şey grafik ve donanım demek değil diyorum. Mesela empati kurmak gerekli. Her iki platformun kendine göre artıları ve eksileri var. Mesela oyunların PC'de optimizasyon sıkıntıları, acaba sistemim hangi ayarlarda oynatır vs. sorular, bug sorunları, 3. parti yazılım sorunları, işletim sistemine bağlı verimsizlikler, donanıma bağlı verimsizlikler, hile kullanımı vs. diye sorunlar oluşabiliyor. Mesela GTA 5'e para verip alıyorsun online oynuyorsun ve çat hile kullanan biri seni oyundan nefret ettirircesine öldürüyor, sana sarmaya başlıyor. Eski konsollarda belki vardır ama şimdikilerde yani şu an halihazırda olanlarda bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok herhalde. Konsollarda da oyunların ve online hizmetlerin aşırı pahalı olması ve kumanda ile oynaması ilk başlarda sorun olabiliyor ama bir zaman sonra kumandaya alışılabiliyor hatta keyifli olduğunu da düşünüyorum şahsen. PC'ye her sene yüksek grafiklerde oynamak isteyen biri binlerce TL para vererek donanım yükseltmesi yapıyor. PC'de parçalara özellikle ekran kartına çok para giderken konsolda ise online hizmete ve oyuna çok para gidiyor. Fakat konsolun öyle ahım şahım grafik derdi, FPS derdi falan yok. Konsol belirli bir ömür için dizayn edilip tasarlanmıştır ve ömrünün sonu bellidir. Geliştiriciler de ona göre oyunlarını tasarlarlar, grafiklerini ayarlarlar. Oyunun insana verebileceği eğlence önemli burada. İsterse aşırı iyi grafikleri olsun hikayeden, atmosferden keyif vermezse oyun bir hiçtir mesela.
 
Son düzenleme:
Acaba PS4 oyunlarını PS5 de kullanabilir miyiz?
Oynanabilecekmiş sanırım.


Sony, PlayStation 2‘nin ilk sürümünde PS1 oyunlarını PS3’ün ilk sürümünde ise PS1 ve PS2 oyunlarını çalıştırma imkanı sunmuştu.

Ancak Sony, PlayStation 4 ile geriye uyumluluğu donanımsal olarak sonlandırmıştı. PS Now ile PS3 oyunlarını oynama imkanı sunan Sony, Microsoft karşısında bu konuda geri kalmıştı. Xbox One ile Xbox 360 ve Xbox Classic oyunlarına destek veren Microsoft’a karşılık nihayet geliyor.

Açıklamalara göre; PlayStation 5 üzerinde PlayStation 4 oyunlarını oynayabileceksiniz. Hem dijital hem de fiziki oyunlarınızı direkt olarak PS5’te oynama imkanı sunacak olan Sony cephesi daha geriye uyumluluk sunmayacak. Yani PS5’te PS1, PS2 ve PS3 oyunları çalışmayacak.

400 dolar seviyesinde fiyat etiketine sahip olmasını düşündüğümüz PS5, muhtemelen Türkiye’de 3.500 TL seviyesinde satışa sunulacak. Umarız PS5 oyunu diye 59.99 dolar olan oyun fiyatları bir anda fırlamaz ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aynı fiyatta satılır.

Kaynak
 
400 dolar seviyesinde fiyat etiketine sahip olmasını düşündüğümüz PS5, muhtemelen Türkiye’de 3.500 TL seviyesinde satışa sunulacak. Umarız PS5 oyunu diye 59.99 dolar olan oyun fiyatları bir anda fırlamaz ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aynı fiyatta satılır.
400 dolar fiyat bandında olan bir ürünün bu kadar ucuza Türkiye'de satışa sunulması pek mümkün değil gibi ki 400 dolar değil de 500 dolar olursa mesela yandık.
 
Türkiye'de yıllardır ne ucuza satışa konuldu ki PS5 konulsun. Ben artık ümidimi kestim. En dip limit 500$ olarak açılır Türkiye'de... 650-700$ olursa da şaşmayalım. Yazık.
 
@Nieagerams Eğer Xbox dediğin gibi RTX2080 gpu ile eşdeğer özellikte çıkar ise fiyatıda 7bin civarında olacaktır. Daha aşağı çekilir ise karşıklık çıkar.
 

Geri
Yukarı