PlayStation 5 vs Bilgisayar

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

PC toplarsam eger onun da fiyati yaklaşık 6000 civarı. Bir PS5 fiyatı kadar bütçe ayiracagim.

Anakart: B450 Dragon
CPU: AMD R5 3600
Ekran kartı: NVIDIA 2070 / 2060 veya AMD 5700XT
M.2 SSD, 600Watt PSU vs. vs.

PS5 alma isteğim GTA6 gibi bir oyunu 4K60FPS gibi bir değerde Online olarak arkadaşlarımla oynamak. Bunun yanında Cyberpunk 2077, Call of Duty'nin yeni serilerini PS5'in o kalitesinde oynamam, kendimi oyunun içinde hissetmem yerini hiçbir şey tutmayan hazlarımdan biri. Bilgisayari ise hem rekabetçi Online oyunlar için hem de internette stres atmak için birebir. Ama ikisinden birini seçmem gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
PS5 alırsan ona 4K ekran lazım birde. Şahsen PC her türlü daha mantıklı geliyor bana. PS5 özelliklerine pek bakmadım ama 4K 60 FPS olayı doğruysa baya iyi bir konsol geliyor demektir. Fakat şahsen konsol pek benlik değil kendi adıma seçim yapacak olursam PC derim.

İkisinin zevki farklı. Arkadaşların ile oynamak için, hem günlük kullanım, dizi, film ve işlerini halletmek için birebir. PlayStation 5 özellikleri öyle olursa fiyatı da çok artar. 4K monitör 60 FPS yerine üstüne 144 Hz monitör ve rekabetçi oyun keyfini yaşamanı öneririm. Bilgisayar ile.

Oyunları orijinal alındığı zaman oyun fiyatlarını benzere alınabiliyor bazen daha ucuzu bile alınabilir değişir ama genel tablo ne dersen bilgisayar doğal olarak.

Özel oyunlar var birde şimdi bir kaç oyun geldi PC'ye diğerleri gelir mi derseniz bence gelmez. Horizon getirmeleri PS5 çıkış oyunu olarak Horizon 2 çıkarmak.

Sony, Konami'den 3 oyunun hakkını alacak ve önceden oyunları yapmış kişilere verecek işte beni asıl beklentiye sokan bu alırsa.

Klavye mouse işi diyenler olucak ama kontrolcü ile daha rahat ve yeni nesil ile crossplatform gelişip klavye mouse desteğinin artacağını düşünüyorum.

PC ise başka bir yer zaten ve açıkçası Türkiye şartlarında PC bence daha mantıklı bunu 4,5 yıldır PS4 sahibi ve PC alacak iken aniden vaz geçip PS5 alacak biri olarak söylüyorum.

Birde AAA oyunların 600 TL'ye zamlanma olayı olacağı söyleniyor öyle olursa zaten yavaş yavaş sistem geliştirilir.

Ya şu karşılaştırmadan cidden bıktım. Senin zevkine en çok hangisi uyuyorsa onu al.
Hocam haklısınız ama iş ps5 de değişiyor. Şuan rtx2080 ti'lı sistem bile dizsem GTA6 da 4K60FPS acacagini zannetmiyorum. Hani iki tarafında bi cekiciligi var ve bu denge artıları ve eksileriyle benim gözümde çok eşit. Forumun oylamasına gore almayi tercih ettim bende.

GTA 6 tahminimce sistem gereksinimleri bir hayli yüksek olacak bir oyuna benziyor. PS5'in de bu oyunu 4K@60FPS'te çalıştıracağını hiç düşünmüyorum. 2K'da belki bir ihtimal akıcı bir deneyim sunabilir. Kullanma amacınıza göre size en çok yakın gelen, en iyi ve kaliteli hizmeti alabileceğinize inandığınız, kullanırken daha çok keyif alacağınızı düşündüğünüz bir ürünü tercih edin derim. Şahsen ben oyun için; konsollardaki limitli 60 FPS kilidinden dolayı, PC'yi tercih ederim. Uzun bir süredir hayatımıza yerleşen 144 Hz+ monitörlerin sağlamış olduğu akıcılık hissiyatına tek geçerim açıkçası. Ayrıca PC oyunları, konsoldakilere göre fiyat anlamında bir nebze daha uygun ve alınabilir düzeyde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı