PlayStation 5 vs PC

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Size bir sorum var.
Sizce PS5'in çıkma tarihini bekleyip, PS5 mi alim ( Amerika'ya gidip alınacak) yoksa birkaç ay sonra 5000 TL civarı bir bilgisayar mı alayım?
Eğer PC alırsam alacağım PC bu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PS5 5'in yanında da şu televizyonu almayı düşünüyorum:

Bence PS 5 almalısınız. En azından grafiklerle ilgili bir problem yaşamazsınız.(Bilgisayarı incelemedim ama 5000 TL olduğuna göre oyunları orta ayarlarda açar.)
Ayrıca Sony PS 4'e hemen hemen 7 yıl destek verdi bu cihazında böyle olacağını ele alırsak uzun ömürlülük bakımından PS 5.

İkisinin yeri ayrı. PS5, fiyatı itibariyle zaten bu bilgisayar ile karşılaştırılamayacaktır. Performans konusuna da girmiyorum, baya güçlü bir cihaz geliyor. Ama PC tarafında da genel kullanım açısından PS5'in sağlayamadığı o rahatlık var. İnternette dolaşmak, film izlemek, arşivinizi düzenlemek gibi zevkleriniz varsa önemli bir alet.

Şahsen: Kendi bilgisayarımı belirli bir seviyede güncel tutup PS5'te alacağım. Siz de aşırı pahalı olmayan bir sistem oluşturup oyun oynama işini PS5 üzerinden yapabilirsiniz. Kanımca makul olur.

Bence PC.
Nedenini soracak olursanız PC'de adam gibi hikayeli güzel bir oyuna vereceğiniz yaklaşık 100 TL civarı ama PS5'de böyle adam gibi bir oyun oynamak isterseniz vereceğiniz para 500TL civarı olur.

PS5 almak dert birde bunun oyunları çok fahiş olacak. Maddi durum varsa PS5 alınır. Değişir ama artık PC sıktı ve devri geçiyor artık. :) PS5 için çok iyi joystick ve kontrol araçları çıkarılacak ve PC devrini öldürecekler.

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Size bir sorum var.
Sizce PS5'in çıkma tarihini bekleyip, PS5 mi alim ( Amerika'ya gidip alınacak) yoksa birkaç ay sonra 5000 TL civarı bir bilgisayar mı alayım?
Eğer PC alırsam alacağım PC bu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PS5 5'in yanında da şu televizyonu almayı düşünüyorum:

Bu bence ihtiyaç ve bütçeye bağlı. PS5 alırsan 4K 60FPS oyun oynayacaksın ama oyunlara ve PS Plus üyeliğine düzenli olarak ciddi bir miktar para harcaman gerekecek. PC alırsan ise 1080P oyun oynayacaksın ama oyunlara neredeyse hiç para vermeyeceksin. Korsan oyunculuktan bahsetmiyorum. Çok daha uygun fiyatlara hatta bedavaya çok iyi oyunlara sahip oldum, olmaya da devam edeceğim.

Oyun türü olarak da PS hikaye oyunu odaklıdır ve çok iyi exclusive oyunlar vardır. PC ise daha çok rekabetçi oyunlar barındırır. Mesela PS üzerinden CS:GO veya LOL oynanamaz. PS kadar olmasa da hikayeli oyunu da vardır.

PS5 almak dert birde bunun oyunları çok fahiş olacak. Maddi durum varsa PS5 alınır. Değişir ama artık PC sıktı ve devri geçiyor artık. :) PS5 için çok iyi joystick ve kontrol araçları çıkarılacak ve PC devrini öldürecekler.
PC devri kolay kolay bitmez. Çünkü PS ile yapacağın şeyler kısıtlı. Masaüstüleri öldürürse laptoplar öldürür laptoplarıda telefonlar öldürür çünkü PS oyun amaçlı ancak bunlar ile istediğin herşeyi yaparsın. İstersen git profesyonel hacker ol Donald Trump'ı hackle. :D Şaka yapıyorum tabi.

PC devri kolay kolay bitmez. Çünkü PS ile yapacağın şeyler kısıtlı. Masaüstüleri öldürürse laptoplar öldürür laptoplarıda telefonlar öldürür çünkü PS oyun amaçlı ancak bunlar ile istediğin herşeyi yaparsın. İstersen git profesyonel hacker ol Donald Trump'ı hackle. :D Şaka yapıyorum tabi.
Ben oyun konusunda söylüyorum artık bunu anlamadıysan diyecek söz yok. :) PC sadece stüdyo aracı olarak kalacak göreceksiniz. Laptopları telefon öldüremez çünkü laptop'da bir PC. Sosyal medya kullanan ve büyük ekran ihtiyacı duymayan daha doğrusu telefona 10k bayıldıktan sonra PC'ye de 5-10 bayılmamak isteyen idare ediyor. Sistem yakında değişecek. Yakında konsollara Mouse benzeri aparatlar takıldığını göreceğiz.

Ben oyun konusunda söylüyorum artık bunu anlamadıysan diyecek söz yok. :) PC sadece stüdyo aracı olarak kalacak göreceksiniz. Laptopları telefon öldüremez çünkü laptop'da bir PC. Sosyal medya kullanan ve büyük ekran ihtiyacı duymayan daha doğrusu telefona 10k bayıldıktan sonra PC'ye de 5-10 bayılmamak isteyen idare ediyor. Sistem yakında değişecek. Yakında konsollara Mouse benzeri aparatlar takıldığını göreceğiz.
İşte PC'yede GamePad takılabiliyor. Gelecekte öyle telefonlar çıkacaki artık bir hamlede telefon ekranını duvara yansıtabileceğiz. Tabii bunlar ne zaman olur belli olmaz ancak illaki bilgisayarlar bitecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı