Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS setting ekranında takılma

Taktake

Megapat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi Windows açılış sırasında Asus logosu altında böyle bir yazı çıkıyor. İşletim sistemi gelmiyor. Fakat her açılışta olmuyor. 5-10 gün aralıklarla tekrarlıyor. Ben sorunun BIOS'tan olduğunu düşünüyorum.

Anakart: Asus P8B75-M
Şuanki Bios sürüm: 0514 (Yayınlanan son sürüm ise 0604)
İşletim sistemi: Windows 8.1

Bu ekran POST ekranıdır. Power On Self Test. Yani sistemin takılı bileşenleri kontrol ettiği ekran. Bu ekranda Tab tuşuna basarsan sistemin arka planda nerede takıldığını görebilirsin. Ya da BIOS'a gir ve Boot Logo ayarını disabled yap. Böylece bu logo yerine arkada sistemin nerede takıldığını görürsün.

Genelde sisteme bir USB bellek, kart okuyucu, harici disk vs takılı ise sistem burada çakılabilir.

BIOS'u her daim güncel tutmakta fayda var. Ayrıca UEFI Windows 8.1 kullanıyorsundur umarım.

Bu ekran POST ekranıdır. Power On Self Test. Yani sistemin takılı bileşenleri kontrol ettiği ekran. Bu ekranda Tab tuşuna basarsan sistemin arka planda nerede takıldığını görebilirsin. Ya da BIOS'a gir ve Boot Logo ayarını disabled yap. Böylece bu logo yerine arkada sistemin nerede takıldığını görürsün.

Genelde sisteme bir USB bellek, kart okuyucu, harici disk vs takılı ise sistem burada çakılabilir.

BIOS'u her daim güncel tutmakta fayda var. Ayrıca UEFI Windows 8.1 kullanıyorsundur umarım.
Evet UEFI kullanıyorum. Çok teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı