Çözüldü "Please select Boot device" sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

luckluckii

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2020
Mesajlar
923
Çözümler
4
Bilgisayarıma restart attım. Uzun bir sure sonra bu noktaya geldim. İki secenekten bir tanesini secip 'entere' basmami istiyor. Basiyorum hiçbir şey olmuyor. Ne yapacagim ben?
 

Dosya Ekleri

  • batuhan15.jpeg
    batuhan15.jpeg
    51,3 KB · Görüntüleme: 1.059
Çözüm
Marka ASUS. 1060 ekran karti. Intel Core 7. niye bu noktada takildi boyle anlamadim. Dün de restart attim bilgisayara. Dosyalar kalsin programlar silinsin dedim. Uzun sure sonra açıldı begenmedim. Bugun komple restart at dedim bilgisayara boyle kaldık.

Hocam ya tusu ya da F2. bilgisayarın açma tusuna basın ve ardından durmada bu iki tuştan birine basın. Eğer BIOS acılmaz ise diğer tuşu deneyin. Sonrasında Boot menusune gelip fotoğraf atın. Del tusu gelnelde sağ ust tarafta olur.
Başlangıç onarım kısmı geliyor mu? Bende de aynı hata olmuştu. Yazılımsal bad sector hatası olduğunu düşünüyorum. Birkaç yol denedim ama düzeltememiştim. Son çare olarak format attıktan sonra düzelmişti.
 
Bilgisayar açılırken anakart markasının adı gelir. Oradayken genelde "del" tuşuna basınca BIOS ekranına ulaşılıyor. O ekranda boot yazan bir kısım olması gerekiyor. Orada sabit disk adı görünüyor mu onu kontrol et.
 
Herhangi bir noktaya ulaşamıyorum. Onarım kısmı var mı yok mu bilemiyorum.

Arkadaş yanlış anlamış bu BIOS ile ilgili. Anakart marka ve model vermeniz yetecektir.
 
Kullanmadığım bir cihaz kusura bakmayın. Ama bana anakartınızın marka ve modelini söylerseniz internet üzerinden bulabilirim.
Marka Asus. 1060 ekran karti. Intel core 7. Niye bu noktada takildi boyle anlamadim. Dün de restart attim bilgisayara. Dosyalar kalsin programlar silinsin dedim. Uzun sure sonra acıldı begenmedim. Bugun komple restart at dedim bilgisayara boyle kaldık.
 
Bilgisayarı kapatıp açınca altta veya yukarıda BIOS için atanmış tuş yazar o tuşu bulmalısınız. Önemli olan anakart fakat anakartın modelini belirtmemişsiniz.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı