"Please update your NVIDIA GeForce driver" hatası nedir?

desibel

Hectopat
Arkadaşlar burada ekran kartımın güncel olmadığını mı söylüyor? Aygıt Yöneticisi'nden güncelleştir dedim ama zaten en güncel sürümdesin dedi. Ekran kartım RTX 3050 Ti laptop GPU.

1677609528350.png

Sürücünün eski olduğu ile alakalı uyarı. Bilgisayarda GeForce Experience yüklü ise onu aç zaten güncelleme olduğu orada belirir, güncellemeyi GeForce Experience üzerinden yapmalısın.

Tespit edilen sürüm 512.74, gereken sürüm ise 528.2 veya daha yenisi demiş. Denetim Masası'na girince grafik sürücüsünde hangi sürüm görünüyor?

Yüklü değil, yükleyeyim.

Hocam peki bu güncellemeyi yapmazsak açılan oyunlarda düşük FPS verir mi? Yani ben Dying Light'tan çıktım az önce, her zamanki oynadığımdan daha düşük FPS veriyordu. Çünkü GPU tam kullanmıyordu oyun. Sonra BF 2042 geçeyim dedim böyle hata verdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam peki bu güncellemeyi yapmazsak açılan oyunlarda düşük FPS verir mi? Yani ben Dying Light'tan çıktım az önce, her zamanki oynadığımdan daha düşük FPS veriyordu. Çünkü GPU tam kullanmıyordu oyun. Sonra BF 2042 geçeyim dedim böyle hata verdi.
Performans konusunda kesin bir şey demek zor olur, BF 2042'de sürücü sürümü düşük kaldığı için hatayı vermiş.

Hocam peki bu güncellemeyi yapmazsak açılan oyunlarda düşük FPS verir mi?

Güncellemeler bazı oyunlarda performans artışına sebep olduğu gibi bazı oyunlarda da sorunlara yol açabiliyor. Tabii sorunlar kısmına sadece FPS odaklı bakmamak lazım. Donma, takılma, çökme gibi sorunlar da mevcut.

Eğer oynamak istediğiniz oyun belirttiği sürümü şart koşuyorsa yüklemeniz gerekiyor.

Çünkü GPU'yu tam kullanmıyordu oyun.

Yine bu da sadece sürücü ile alakalı değil, birden fazla sebeplere bağlı olabilen bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı