PMPatch ile Mac OS X için BIOS Yamalama

Bazı yeni nesil anakartların BIOS'ları yerleşik Mac OS X güç yönetimini desteklemiyor. Hazırlanan bir araç ile söz konusu anakartların BIOS'undaki MSR 0xE2 bölümü yamalanıyor ve BIOS artık Mac OS X uyumlu hale geliyor.

Yama AMI, Phoenix ve Insyde UEFI BIOS'larda test edilmiştir ve çalışmaktadır.

Yama 5., 6., 7. ve 8. seri Intel yonga setine sahip anakartlar için tasarlanmıştır. Her anakart BIOS'unun yamalanmasına gerek yoktur.

Windows için:
PMPatch - Windows.zip

OS X için:
PMPatch - HackintoshOSX.com

Kullanımı:

Kod:
pmpatch /dizin/bios/orijinal.bios /dizin/bios/yamali.bios

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yama bozuk BIOS imajları oluşturabilir, risk tamamen size aittir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yama Recep'in tarif etiği şekilde ve videosunu paylaştığı şekilde yapılıyor, (genelde) başarılıyla tamamlanıyor.

Yalnız şöyle bir durum var, Asus bazı BIOS versiyonlarından sonra BIOS'a yamalı bir şekilde yazılımla erişmenizi engellemiş.
Eski BIOS versiyonu ile alınmış bir Asus anakartınız varsa şansınız olabilir ama son sürümlere geçirdikten sonra, geçmiş sürümlere geri dönseniz bile yamalı yazılımı USB'DEKİ YAZILIM GÜVENLİK SEBEBİYLE KABUL EDİLMEDİ şeklinde reddediyor.

Bu tür Asus anakartlarda tek bir geçerli yöntem olabilir ama deneyemedim, emin değilim. Üst düzey anakartlarda, anakartın arkasında tek tuşla BIOS update tuşu olur. Usbbelleği taktıktan sonra o tuşa basarsanız, güvenlik sorunu yaşamadan update edebilirsiniz, ama dediğim gibi bende yoktu, yapanı da okumadım hiç (okudum da öncesinde bir güvenlik sorunundan bahsetmemişlerdi).

Fakat Asus haricinde böyle bir BIOS security system duymadım, MSI'da işe yarayabilir. Gigabyte'da ise çoğunlukla gerek kalmayacaktır.

Kolay gelsin.

Selamın aleyküm hocam .Mac OS ML2'yi HDD'ye göründürmek için Bios'tan 'SATA' ayarını değiştirmem söylendi ama Bios'ta SATA mode ayarı yok. Bunun için yapılacak bir şey var mı hocam? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem: Hp CQ57 serisi/anakart - hewlett packard hm65

Merhaba recep usta herşeyi doğru yapmama rağmen bios yamala yapmıyor? cmd rootlar herşey doğrudur biosumun modeline göre biso indirdim yamala yapmadı masa üstüne bir eksikmi var

C:\Windows\system32>PMPatch C:\Users\E&H\Desktop\TP500LNAS202\TP500LN-AS.202 C:\
Users\E &H\Desktop\TP500LN-AS.202

ve

C:\Windows\system32>pmpatch C:\Users\E&H\Desktop\TP500LNAS202\TP500LN-AS.202 C:\
Users\E &H\Desktop\TP500LN-AS.202

Dosya Ekleri

• xcsds.jpg
    xcsds.jpg
    112,4 KB · Görüntüleme: 391
Yenisini de az önce indirip denedim, aynı. 203 son sürümü. Aynı hatalar mevcut. Eski sürüm olan TP500LN-AS.202 yeni sürümTP500LN-AS.203 Bunuda yapmama rağmen değişen yok

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı