PMYO mu POMEM mi?

Katılım
18 Temmuz 2021
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bildiğim kadarıyla PMYO ile sadece memur olunuyor komiserlik falan olmuyor POMEM girmek içinde 4 yıllık üniversite lazım sanırım polislik dışında hiçbir şey düşünmedim PÖH alımı olursa onu istiyorum en çok. 4 yıllık okusam ne okumalıyım sizce? Bir de polislik hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.
 
POMEM sadece 4 yıl değil 2 yıl ön lisans okuyup da girebilirsin. PMYO direkt üniversite sınavı puanınla girdiğin uzun süre kaldığın oluyor. Eğer lisans veya ön lisans okuyup polis olmak istiyorsan okuduğun bölümün bir önemi yok herhangi bölümü okuyabilirsin. Ama şunu unutma ön lisans zaten 2 yılmış hemen 2 yıl okuyup ön lisans üzerinden başvururum diye düşünme çünkü önlisansın kontenjanı çok düşük oluyor lisansa göre ve yüksek puan yapman gerekiyor. Lisansta ise 61-62 gibi taban puanla bile girebiliyorsun.
 
POMEM'de yukselme sinirin var maksimum ya baskomiser ya da 1-2 rutbe uzerine gelebiliyorsun. Ote yandan PMYO'da boyle bir sinirlama yok. Eger editlerden - videolardan gorup POH'lugu havali bir sey saniyorsan bastan hedefini degistir diyeyim. Uzerine polislikte daha fazla mobbing donuyor.
 
POMEM'de yukselme sinirin var maksimum ya baskomiser ya da 1-2 rutbe uzerine gelebiliyorsun. Ote yandan PMYO'da boyle bir sinirlama yok. Eger editlerden - videolardan gorup PÖH'lugu havali bir şey saniyorsan bastan hedefini degistir diyeyim. Uzerine polislikte daha fazla mobbing donuyor.

Nasıl yani PMYO de rütbe artıyor mu? Sadece memurluk diye biliyordum komiserlik falan POMEM'de var sadece diye kararsızım. Dediğiniz gibiyse PMYO gideceğim.
 
Nasıl yani PMYO de rütbe artıyor mu? Sadece memurluk diye biliyordum komiserlik falan POMEM'de var sadece diye kararsızım. Dediğiniz gibiyse PMYO gideceğim.

Benim demek istedigim o degil. PMYO'dan komiserlige gecmek istiyorsan aciktan egitimiti 4 yillik lisansa tamamlaman lazim. Sonrasinda komiserlik sinavina girip komiser olabilirsin ama POMEM'de okusan komiserlik sinavina girmen gerekiyor yine komiser olabilmen icin. Direkt komiserlikten baslamak istiyorsan PAEM egitimi alman gerekiyor diye biliyorum. Benim demek istedigim sen POMEM okuyup komiserlige gecsen bile direkt akademi icerisinden gelmedigin, 4 yillik bir okul bitirip sonradan polis oldugun icin belirli bir rutbeye kadar yukselebiliyorsun.
 
Benim demek istedigim o degil. PMYO'dan komiserlige gecmek istiyorsan aciktan egitimiti 4 yillik lisansa tamamlaman lazim. Sonrasinda komiserlik sinavina girip komiser olabilirsin ama POMEM'de okusan komiserlik sinavina girmen gerekiyor yine komiser olabilmen icin. Direkt komiserlikten baslamak istiyorsan paem egitimi alman gerekiyor diye biliyorum. Benim demek istedigim sen POMEM okuyup komiserlige gecsen bile direkt akademi icerisinden gelmedigin, 4 yillik bir okul bitirip sonradan polis oldugun icin belirli bir rutbeye kadar yukselebiliyorsun.

Tamamdir teşekkür ederim ilginiz için.
 

Geri
Yukarı