PMYO mu yoksa POMEM mi?

847445

Picopat
Arkadaşlar merhaba şu an açıköğretimden ön lisans okuyorum 2026 yılında mezun olacağım.
Bu yıl TYT'ye girip POMEM'e başvurup iki yıl daha POMEM de eğitim almak mı?
Önlisanstan mezun olmayı bekleyip ön lisans KPSS ile PMYO başvurusu yapıp 6 ay eğitim almak mı?
Hangisi daha mantıklı olur? Zaten halihazırda ön lisans okuyorum seneye mezun olacağım bu yıl TYT ile girip iki yıl daha ön lisans okumanın zararı olur mu?

POMEM'e KPSS ile giriliyor. Bana kalırsa ön lisans bitirip KPSS ile POMEM'e girin. Ekstra olarak zaten üniversite okurken de TYT girip 2 sene PMYO okuyabilirsiniz.

POMEM'e KPSS ile giriliyor. Bana kalırsa ön lisans bitirip KPSS ile POMEM'e girin. Ekstra olarak zaten üniversite okurken de TYT girip 2 sene PMYO okuyabilirsiniz.

Hocam KPSS ile alım TYT puanı ile alıma göre daha az kontejan olarak ve POMEM baraj puanı 65 bana çok az geldi TYT ile girsem şansım daha çok olur mu?

Hocam KPSS ile alım TYT puanı ile alıma göre daha az kontejan olarak ve POMEM baraj puanı 65 bana çok az geldi TYT ile girsem şansım daha çok olur mu?

Sanmıyorum, PMYO'nun sadece 2500 kontenjanı varken POMEM her alımda 10 bin'e yakın alım yapıyor. Her iksini de deneyin bana kalırsa.

Anladım hocam aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Rica ederim, konuyla ilgili rehberim bulunmakta, okuyabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Hemen okuyorum.

Hocam aklıma şöyle bir şey geldi.
Okuduğum ön lisans bölümü bitti ve ön lisans KPSS'ye girdim diyelim.
Hem okuduğum bölümden atanmak için tercih verip hem de POMEM'e başvuru yapabilir miyim?

Hocam aklıma şöyle bir şey geldi.
Okuduğum ön lisans bölümü bitti ve ön lisans KPSS'ye girdim diyelim.
Hem okuduğum bölümden atanmak için tercih verip hem de POMEM'e başvuru yapabilir miyim?

Yaparsınız fakat kazanmanız durumunda diğerinden feragat etmeniz gerekebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı