Çözüldü PMYO ve PAEM farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
POMEM'e hem önlisans (2) hem de lisans (4) mezunları başvurabiliyor.
PAEM'e ise sadece lisans (4) mezunları başvurabiliyor.
PAEM'in eğitim süresi biraz daha uzun POMEM'e göre.
POMEM'den mezun olunca polis memuru olursunuz.
PAEM'den mezun olunca komiser yardımcısı olursunuz.
POMEM'e başvuru şartı önlisans KPSS 70, lisans KPSS 60.
PAEM'e bavuru şartı lisans KPSS 70 ve üstü.
POMEM 24. dönem alımları bu şartlarda gerçekleşecektir.
POMEM'e hem önlisans (2) hem de lisans (4) mezunları başvurabiliyor.
PAEM'e ise sadece lisans (4) mezunları başvurabiliyor.
PAEM'in eğitim süresi biraz daha uzun POMEM'e göre.
POMEM'den mezun olunca polis memuru olursunuz.
PAEM'den mezun olunca komiser yardımcısı olursunuz.
POMEM'e başvuru şartı önlisans KPSS 70, lisans KPSS 60.
PAEM'e bavuru şartı lisans KPSS 70 ve üstü.
POMEM 24. dönem alımları bu şartlarda gerçekleşecektir.

Çözüm
Hocam peki PMYO ve POMEM farkı nedir?

POMEM = Polis Meslek Eğitim Merkezleri

Aslında benim de pek bir bilgim yok bu konuda internetten bakarak buldum tüm bunları zaten :).

– Polis meslek yüksek okulları (pmyo) 2 yıllık eğitim süreci olan okullar iken polis meslek eğitim merkezleri (pomem) şu anda en az 4 ay eğitim vermektedir.

– Polis meslek yüksek okulları en az lise mezunu polis adayı alımı yaparken polis meslek eğitim merkezleri en az önlisans mezunları polis alımı yapmaktadır.

– Polis meslek yüksek okullarına üniversite mezunu olunsa dahi şartları tutan adaylar girebilirken polis meslek eğitim merkezlerine lise mezunları giremezler.

– Polis meslek yüksek okullarının yaş şartı 26 yaşından gün almamış olmak iken polis meslek eğitim merkezleri için yaş şartı 30 yaşından gün almamış olmaktır.

– Polis meslek yüksek okulları son düzenleme ile lise sonrası sınavı olan temel yeterlilik testi ile alım yaparken polis meslek eğitim merkezleri için kamu personeli seçme sınavı şartı vardır.

– Polis meslek yüksek okulları ile polis meslek eğitim merkezlerinin parkurlarında ufak farklılıklar vardır süre örneğin.

– Polis meslek yüksek okullarından mezun olan polis memurlarının dereceleri daha yüksek iken polis meslek eğitim merkezlerinden mezun olan polislerin dereceleri daha düşüktür yani polis meslek eğitim merkezinden mezun olan polis memurları daha iyi derece ile başlamaktadırlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı