PNY RAM'leri kaliteli mi?

• Konuyu başlatan Axii
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 3.484
Bir örnek daha vereyim kendime ait ikinci sistemden.

2 adet crucial 8 GB CL15 3000 Mhz ram aldık.
Crucial olan bazı modeller sahip olduğu değerin çok daha üstüne çıkabiliyor.

Şu an için ben denemedim benim aldığım ramlerde destek veriyor mesela.

Yabancı bir kaynakta aynı modelle 3600 Mhz değerine çok rahat ulaşmış. Hemde CL16 kalmış.

O kaynağı tekrardan bulursam atarım size örnek olsun diye.

Biraz araştırıp indirim gecesinde 550 liraya almıştım. Yarın kargo gelecek. Ancak sistemim daha tamamlanmadı. Tam anlamıyla topladığımda fikirlerimi paylaşmaya çalışırım.

AMD sistemimde kullandığım G.Skill olan ramlerde manuel olarak ciddi artış alabiliyor.

Hatta şunu söyleyim.
Benim G.Skill olan ram 3200 MHz CL 14.
AMD X570 serisi ile CL14 kalıp 3600 alırken CL16 ile çok daha üzerine çıkan olmuş.

Bu işlemleri yapabilmek kolay değil.
Bilgi ve tecrübeden daha çok yapılacak şeyleri öngörerek adım adım gitmek gerekiyor.

Birazda şans işi aslında.

Yurtdışında CL14 olup 3600 MHz olan ramler dahi var. Bu modelleri dahi düşünmek istemiyorum tecrübeli ve deneyimli kişilerin elinde.

AMD sistemimde kullandığım G.Skill olan ramlerde manuel olarak ciddi artış alabiliyor.

Hatta şunu söyleyim.
Benim G.Skill olan ram 3200 MHz CL 14.
AMD X570 serisi ile CL14 kalıp 3600 alırken CL16 ile çok daha üzerine çıkan olmuş.

Bu işlemleri yapabilmek kolay değil.
Bilgi ve tecrübeden daha çok yapılacak şeyleri öngörerek adım adım gitmek gerekiyor.

Birazda şans işi aslında.

Yurtdışında CL14 olup 3600 MHz olan ramler dahi var. Bu modelleri dahi düşünmek istemiyorum tecrübeli ve deneyimli kişilerin elinde.
Hocam tamamlanmamış sistemim b550m bazooka anakart üzerinde r5 3600 ve 3060 ti olacak. Konudaki bellekleri aldım ama sadece xmp ile kullanacağım. Herhangi bir sorun çıkartmaz değil mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı